De Belgische systeemintegrator Cheops Technology heeft de it-dienstenpoot van SCC Belgium overgenomen. Cheops wordt zo ook Global Partner van SCC.

SCC Belgium is het Belgische filiaal van SCC, Specialist Computer Centres. Dat is dan weer één poot van het Britse SCH (Specialist Computer Holdings), één van Europa's grootste niet-beursgenoteerde technologiegroepen van Europa en volledig in handen de Britse ondernemer Sir Peter Rigby. SCC zelf is vooral gespecialiseerd in infrastructuuroplossingen.

SCH verkoopt de Belgische dienstenactiviteiten van SCC Belgium nu aan Cheops. 20 werknemers van SCC Belgium in Mechelen verhuizen zo naar de Cheops-kantoren in Edegem. Cheops wordt daarnaast ook Global Partner van SCC voor België. SCC blijft wel zijn supply chainproducten en commodity services aanbieden in België, via zijn Benelux-logistiek.

Door de overname groeit de omzet van Cheops van 8 miljoen euro in 2008 naar ruim 11 miljoen euro. Filip Goos, managing director van Cheops, noemt de overname en samenwerking een opportuniteit. "Wij wensen immers verder te groeien binnen ons domein dat grotendeels overlapt met de activiteiten van SCC in België", klinkt het in een persbericht. "Het is voor ons bovendien een duidelijke versterking van onze internationale capaciteiten. Als Global Partner van SCC voor België zullen we op hen beroep doen voor internationale projecten, net zoals zij op ons beroep zullen doen voor lokale capaciteiten."

In een eigen bedrijfsplan plant Cheops tegen 2014 gegroeid te zijn tot een referentiespeler op vlak van netwerk- en systeemintegratie met een omzet van 20 miljoen euro.

De Belgische systeemintegrator Cheops Technology heeft de it-dienstenpoot van SCC Belgium overgenomen. Cheops wordt zo ook Global Partner van SCC. SCC Belgium is het Belgische filiaal van SCC, Specialist Computer Centres. Dat is dan weer één poot van het Britse SCH (Specialist Computer Holdings), één van Europa's grootste niet-beursgenoteerde technologiegroepen van Europa en volledig in handen de Britse ondernemer Sir Peter Rigby. SCC zelf is vooral gespecialiseerd in infrastructuuroplossingen. SCH verkoopt de Belgische dienstenactiviteiten van SCC Belgium nu aan Cheops. 20 werknemers van SCC Belgium in Mechelen verhuizen zo naar de Cheops-kantoren in Edegem. Cheops wordt daarnaast ook Global Partner van SCC voor België. SCC blijft wel zijn supply chainproducten en commodity services aanbieden in België, via zijn Benelux-logistiek. Door de overname groeit de omzet van Cheops van 8 miljoen euro in 2008 naar ruim 11 miljoen euro. Filip Goos, managing director van Cheops, noemt de overname en samenwerking een opportuniteit. "Wij wensen immers verder te groeien binnen ons domein dat grotendeels overlapt met de activiteiten van SCC in België", klinkt het in een persbericht. "Het is voor ons bovendien een duidelijke versterking van onze internationale capaciteiten. Als Global Partner van SCC voor België zullen we op hen beroep doen voor internationale projecten, net zoals zij op ons beroep zullen doen voor lokale capaciteiten." In een eigen bedrijfsplan plant Cheops tegen 2014 gegroeid te zijn tot een referentiespeler op vlak van netwerk- en systeemintegratie met een omzet van 20 miljoen euro.