De nieuwe Belgische operator Cherry (Mondial Telecom) wil via wifi de concurrentie aangaan met de grote Belgische mobiele operatoren.

Na Apple, BlackBerry en Orange is Cherry het nieuwste onderdeel van de fruitsla die de mobiele markt aan het worden is. Cherry is de naam van een nieuwe gsm-operator die op 26 augustus officieel wil starten. Via de dienst kunnen klanten bellen over een wifi-netwerk: dat moet in de eerste plaats voor aanzienlijke kostenbesparingen zorgen. Cherry schuift een besparing van gemiddeld 60 procent naar voor.

Enkele tientallen Belgische bloggers en technologie-enthousiastelingen kregen een tijdje terug een testpakket in handen. Zij kunnen als eerste kennis maken met een technologie die volgens ceo Bernard Noël de Burlin "uniek is voor de Europese markt." Wat er zo uniek aan is, is dat een gesprek over een wifi-netwerk automatisch overgeschakeld wordt naar het gsm-netwerk, van zodra de ontvangst van het wifi-signaal wegvalt. Die 'seamless handover' in combinatie met één oproepnummer en één voicemailbox, is iets wat Cherry moet onderscheiden van onder meer Skype.

Voorlopig is het nog wat koffiedik kijken hoe die handover precies in zijn werk zal gaan. Mogelijk moet Cherry daarvoor een mvno-oveeenkomst afsluiten met bijvoorbeeld Base. Midden augustus zou daar duidelijkheid over komen, en dan zouden ook de verschillende tariefformules bekend gemaakt worden.

Cherry is opgericht door Mondial Telecom en Happy Many: een Brusselse kmo met een dertigtal medewerkers. Een van de investeerders is overigens José Zurstrassen die zeker niet aan zijn proefstuk toe is. Eerder stond hij ook al aan de wieg van Skynet en Keytrade Bank. Afwachten of hij met Cherry ook zo'n parcours kan afleggen.

De nieuwe Belgische operator Cherry (Mondial Telecom) wil via wifi de concurrentie aangaan met de grote Belgische mobiele operatoren. Na Apple, BlackBerry en Orange is Cherry het nieuwste onderdeel van de fruitsla die de mobiele markt aan het worden is. Cherry is de naam van een nieuwe gsm-operator die op 26 augustus officieel wil starten. Via de dienst kunnen klanten bellen over een wifi-netwerk: dat moet in de eerste plaats voor aanzienlijke kostenbesparingen zorgen. Cherry schuift een besparing van gemiddeld 60 procent naar voor. Enkele tientallen Belgische bloggers en technologie-enthousiastelingen kregen een tijdje terug een testpakket in handen. Zij kunnen als eerste kennis maken met een technologie die volgens ceo Bernard Noël de Burlin "uniek is voor de Europese markt." Wat er zo uniek aan is, is dat een gesprek over een wifi-netwerk automatisch overgeschakeld wordt naar het gsm-netwerk, van zodra de ontvangst van het wifi-signaal wegvalt. Die 'seamless handover' in combinatie met één oproepnummer en één voicemailbox, is iets wat Cherry moet onderscheiden van onder meer Skype. Voorlopig is het nog wat koffiedik kijken hoe die handover precies in zijn werk zal gaan. Mogelijk moet Cherry daarvoor een mvno-oveeenkomst afsluiten met bijvoorbeeld Base. Midden augustus zou daar duidelijkheid over komen, en dan zouden ook de verschillende tariefformules bekend gemaakt worden. Cherry is opgericht door Mondial Telecom en Happy Many: een Brusselse kmo met een dertigtal medewerkers. Een van de investeerders is overigens José Zurstrassen die zeker niet aan zijn proefstuk toe is. Eerder stond hij ook al aan de wieg van Skynet en Keytrade Bank. Afwachten of hij met Cherry ook zo'n parcours kan afleggen.