De waarschuwing van de Chinese regering is een reactie op de vele nieuwsberichten in de Westerse wereld over Chinese internetspionnen die onder andere de netwerken van het Amerikaanse Pentagon, de Duitse overheid en de Britse regering hebben aangevallen.

Lou Qinjian's, de vice-minister van Informatie-industrie, wilde niet ingaan op de beschuldigingen. De aanval is de beste verdediging moet hij gedacht hebben, want hij noemt China net het slachtoffer van computerinfiltratie en internetspionage.

"Het internet is het belangrijkste technologische kanaal geworden voor externe spionageactiviteiten tegen onze belangrijkste departementen", zegt Qinjian in het tijdschrift Chinese Cadres Tribune. "In de afgelopen jaren hebben overheidsorganen, militaire departementen en nationale defensie onderzoeksinstituten veel verlies geleden door het stelen en lekken van geheimen. De schade voor de natie is groot en shockerend."

Qinjian geeft geen nadere details over de diefstallen van staatsgeheimen. "In de Chinese computernetwerken zitten vele gaten die een lachertje maken van de censuur door de heersende Communistische Partij en die belangrijke geheimen blootleggen", aldus de vice-minister.

Volgens Qinjian maken de VS en andere 'vijandige' staten misbruik van deze zwakheden en hun dominantie over technologie en standaarden om het internet te gebruiken voor 'politieke infiltratie'. De politicus wil een nieuwe overheidsdienst oprichten die gaat analyseren wat de implicaties zijn van buitenlandse investeringen en overnames in China voor de computerbeveiliging van het land.

In samenwerking met [Computable]

De waarschuwing van de Chinese regering is een reactie op de vele nieuwsberichten in de Westerse wereld over Chinese internetspionnen die onder andere de netwerken van het Amerikaanse Pentagon, de Duitse overheid en de Britse regering hebben aangevallen. Lou Qinjian's, de vice-minister van Informatie-industrie, wilde niet ingaan op de beschuldigingen. De aanval is de beste verdediging moet hij gedacht hebben, want hij noemt China net het slachtoffer van computerinfiltratie en internetspionage. "Het internet is het belangrijkste technologische kanaal geworden voor externe spionageactiviteiten tegen onze belangrijkste departementen", zegt Qinjian in het tijdschrift Chinese Cadres Tribune. "In de afgelopen jaren hebben overheidsorganen, militaire departementen en nationale defensie onderzoeksinstituten veel verlies geleden door het stelen en lekken van geheimen. De schade voor de natie is groot en shockerend." Qinjian geeft geen nadere details over de diefstallen van staatsgeheimen. "In de Chinese computernetwerken zitten vele gaten die een lachertje maken van de censuur door de heersende Communistische Partij en die belangrijke geheimen blootleggen", aldus de vice-minister. Volgens Qinjian maken de VS en andere 'vijandige' staten misbruik van deze zwakheden en hun dominantie over technologie en standaarden om het internet te gebruiken voor 'politieke infiltratie'. De politicus wil een nieuwe overheidsdienst oprichten die gaat analyseren wat de implicaties zijn van buitenlandse investeringen en overnames in China voor de computerbeveiliging van het land. In samenwerking met [Computable]