Afgelopen weekend werden volgens Reuters zo'n tachtig nieuwe titels goedgekeurd voor verkoop op de Chinese markt. Het land stopte afgelopen zomer met het goedkeuren van games nadat het nieuwe regels invoerde.

China is streng voor gewelddadige games of spellen die onderwerpen behandelen die niet naar de zin zijn van de Chinese leiders. Maar er kwamen vanuit het land ook beschuldigingen dat de spellen bijziendheid en verslaving veroorzaken bij jonge spelers.

De stopzetting van de keuring raakte destijds bekend via het Chinese concern Tencent, dat er voorlopig niet in slaagt om het populaire spel Fortnite op de Chinese markt te krijgen. Ook bij de tachtig pas goedgekeurde games zitten geen games van het bedrijf.

Afgelopen weekend werden volgens Reuters zo'n tachtig nieuwe titels goedgekeurd voor verkoop op de Chinese markt. Het land stopte afgelopen zomer met het goedkeuren van games nadat het nieuwe regels invoerde.China is streng voor gewelddadige games of spellen die onderwerpen behandelen die niet naar de zin zijn van de Chinese leiders. Maar er kwamen vanuit het land ook beschuldigingen dat de spellen bijziendheid en verslaving veroorzaken bij jonge spelers.De stopzetting van de keuring raakte destijds bekend via het Chinese concern Tencent, dat er voorlopig niet in slaagt om het populaire spel Fortnite op de Chinese markt te krijgen. Ook bij de tachtig pas goedgekeurde games zitten geen games van het bedrijf.