Het is de bedoeling meteen zes satellieten tegelijk mee te sturen met het "snel schip" zoals de draagraket vertaald in het Nederlands, wordt genoemd. Volgens de krant draait de Kuaizhou-11 op vaste brandstof.

Het tuig heet "zeer betrouwbaar" te zijn en weinig lanceervoorbereidingen te vergen. Bij lancering weegt de nieuwe draagraket 78 ton. Passagiers kunnen naar een lage en zonsynchrone baan.

De lanceerkost is naar vijfduizend dollar per kilo nuttige lading teruggeschroefd, wat volgens de staatskrant "aanzienlijk minder" is dan bij de internationale concurrentie.

Het is de bedoeling meteen zes satellieten tegelijk mee te sturen met het "snel schip" zoals de draagraket vertaald in het Nederlands, wordt genoemd. Volgens de krant draait de Kuaizhou-11 op vaste brandstof. Het tuig heet "zeer betrouwbaar" te zijn en weinig lanceervoorbereidingen te vergen. Bij lancering weegt de nieuwe draagraket 78 ton. Passagiers kunnen naar een lage en zonsynchrone baan. De lanceerkost is naar vijfduizend dollar per kilo nuttige lading teruggeschroefd, wat volgens de staatskrant "aanzienlijk minder" is dan bij de internationale concurrentie.