Onderzoekers hebben hacksoftware, -technieken en -procedures gevonden die eerder werden gebruikt bij hacks die aan China zijn toegeschreven. Dat duidt er volgens kenners op dat Chinese hackers uit waren op het verzamelen van informatie uit het reserveringssysteem van Marriott voor spionagedoeleinden. De onderzoekers houden nog wel een slag om de arm, omdat sommige hacksoftware die eerder door Chinezen werd gebruikt inmiddels ook online beschikbaar is voor anderen.

Het identificeren van de hackers wordt verder bemoeilijkt omdat onderzoekers vermoeden dat meerdere groepen tegelijkertijd in het Starwood-reserveringssysteem rondsnuffelden sinds 2014. Marriott kocht concurrent Starwood in 2016. Onder meer Sheraton, Westin, W Hotels en Le Meridien vallen onder die groep.

Onderzoekers hebben hacksoftware, -technieken en -procedures gevonden die eerder werden gebruikt bij hacks die aan China zijn toegeschreven. Dat duidt er volgens kenners op dat Chinese hackers uit waren op het verzamelen van informatie uit het reserveringssysteem van Marriott voor spionagedoeleinden. De onderzoekers houden nog wel een slag om de arm, omdat sommige hacksoftware die eerder door Chinezen werd gebruikt inmiddels ook online beschikbaar is voor anderen.Het identificeren van de hackers wordt verder bemoeilijkt omdat onderzoekers vermoeden dat meerdere groepen tegelijkertijd in het Starwood-reserveringssysteem rondsnuffelden sinds 2014. Marriott kocht concurrent Starwood in 2016. Onder meer Sheraton, Westin, W Hotels en Le Meridien vallen onder die groep.