De Chinese politie heeft een website gesloten die gespecialiseerd was in hacking en piraterij. De site voorzag hackers en andere internetgebruikers van de juiste middelen om cyberaanvallen uit te voeren.

Dat melden Chinese kranten. De drie verantwoordelijken van Black Hawk Safety Net, gebaseerd in de provincie Hubei, werden opgepakt en er werd ongeveer 250.000 dollar in beslag genomen, aldus China Daily. De beheerders van de website, die wordt beschouwd als een groot "opleidingscentrum voor hackers", worden ervan beschuldigd online programma's en software ter beschikking te hebben gesteld die gebruikt kunnen worden bij hackingaanvallen.

De website was sinds 2005 actief en telde duizenden leden. De hackingsite zou al in november door de autoriteiten zijn platgelegd. Het is niet duidelijk waarom het nieuws pas nu bekend wordt gemaakt.

Bron: Belga

De Chinese politie heeft een website gesloten die gespecialiseerd was in hacking en piraterij. De site voorzag hackers en andere internetgebruikers van de juiste middelen om cyberaanvallen uit te voeren. Dat melden Chinese kranten. De drie verantwoordelijken van Black Hawk Safety Net, gebaseerd in de provincie Hubei, werden opgepakt en er werd ongeveer 250.000 dollar in beslag genomen, aldus China Daily. De beheerders van de website, die wordt beschouwd als een groot "opleidingscentrum voor hackers", worden ervan beschuldigd online programma's en software ter beschikking te hebben gesteld die gebruikt kunnen worden bij hackingaanvallen. De website was sinds 2005 actief en telde duizenden leden. De hackingsite zou al in november door de autoriteiten zijn platgelegd. Het is niet duidelijk waarom het nieuws pas nu bekend wordt gemaakt. Bron: Belga