Om welke bedrijven het precies gaat is nog niet zeker, momenteel worden enkel Alibaba en Zhejiang Geely Automotive Holdings (het moederbedrijf achter Volvo) bij naam genoemd. Volgens Reuters gaat het momenteel enkel om bedrijven in de stad Hangzhou, waar verschillende technologiebedrijven zitten.

Alibaba heeft intussen al laten weten dat de overheidsbeslissing de werking van het bedrijf niet zal verstoren en dat het bedrijf de komst van ambtenaren ziet als een brug tussen de overheid en de privésector.

Maar Reuters merkt op dat de beslissing verderbouwt op eerdere vereisten waarbij privébedrijven een link moeten hebben met de Chinese Communistische partij.

Om welke bedrijven het precies gaat is nog niet zeker, momenteel worden enkel Alibaba en Zhejiang Geely Automotive Holdings (het moederbedrijf achter Volvo) bij naam genoemd. Volgens Reuters gaat het momenteel enkel om bedrijven in de stad Hangzhou, waar verschillende technologiebedrijven zitten.Alibaba heeft intussen al laten weten dat de overheidsbeslissing de werking van het bedrijf niet zal verstoren en dat het bedrijf de komst van ambtenaren ziet als een brug tussen de overheid en de privésector.Maar Reuters merkt op dat de beslissing verderbouwt op eerdere vereisten waarbij privébedrijven een link moeten hebben met de Chinese Communistische partij.