Internetreus Google heeft de Chinese regering ervan beschuldigd zijn e-maildienst heimelijk en massaal te verstoren.

Chinese Gmail-gebruikers kampen al maanden met toenemende problemen om mails te verzenden of als ongelezen te markeren. "Er zijn geen problemen van onze kant uit, dat hebben we uitvoerig onderzocht", aldus een Google-woordvoerder. "Het gaat om een blokkering door de regering, die zodanig opgebouwd is dat ze er als een probleem van Google uitziet."

Google weigerde begin 2010 om in te gaan op de censuureisen van de Chinese regering. Sindsdien verdenkt Google de Chinezen luidop van hackpogingen en sabotage.

Bron: Belga

Internetreus Google heeft de Chinese regering ervan beschuldigd zijn e-maildienst heimelijk en massaal te verstoren. Chinese Gmail-gebruikers kampen al maanden met toenemende problemen om mails te verzenden of als ongelezen te markeren. "Er zijn geen problemen van onze kant uit, dat hebben we uitvoerig onderzocht", aldus een Google-woordvoerder. "Het gaat om een blokkering door de regering, die zodanig opgebouwd is dat ze er als een probleem van Google uitziet." Google weigerde begin 2010 om in te gaan op de censuureisen van de Chinese regering. Sindsdien verdenkt Google de Chinezen luidop van hackpogingen en sabotage. Bron: Belga