De Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Verbetering in China heeft het ontginnen van cryptomunten aan de lijst toegevoegd van industrieën die het wil inperken. Op die lijst staan activiteiten die volgens de commissie niet helemaal legaal zijn, veiligheidsrisico's inhouden, of het milieu onnodig vervuilen.

Het is dat laatste waarvoor China nu naar cryptomining kijkt. Het delven van de munten zou onnodig veel energie kosten en zo bijdragen aan de opwarking van de aarde. Het gaat, voor alle duidelijkheid, om een intentieverklaring. De commissie heeft online de lijst bekendgemaakt, maar de bevolking heeft nog tot 7 mei om feedback te geven.

De Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Verbetering in China heeft het ontginnen van cryptomunten aan de lijst toegevoegd van industrieën die het wil inperken. Op die lijst staan activiteiten die volgens de commissie niet helemaal legaal zijn, veiligheidsrisico's inhouden, of het milieu onnodig vervuilen. Het is dat laatste waarvoor China nu naar cryptomining kijkt. Het delven van de munten zou onnodig veel energie kosten en zo bijdragen aan de opwarking van de aarde. Het gaat, voor alle duidelijkheid, om een intentieverklaring. De commissie heeft online de lijst bekendgemaakt, maar de bevolking heeft nog tot 7 mei om feedback te geven.