Daarmee verhoogt Peking de doelstellingen voor elektrisch aangedreven wagens. In 2017 luidde de ambitie nog dat tegen 2025 een vijfde van de nieuw verkochte wagens elektrisch dient aangedreven te zijn.

De voorbije jaren is de vraag naar elektrische wagens fors gestegen in China. Vandaag zijn vijf procent van de nieuw verkochte wagens er elektrisch. De laatste maanden kwakkelt de verkoop echter, nadat de subsidies zijn verminderd.

De nieuwe doelstelling toont aan dat voor Peking een vergroening van het wagenpark een prioriteit blijft. China wil zo de vervuiling tegengaan, en minder afhankelijk zijn van olie uit het buitenland.

Daarmee verhoogt Peking de doelstellingen voor elektrisch aangedreven wagens. In 2017 luidde de ambitie nog dat tegen 2025 een vijfde van de nieuw verkochte wagens elektrisch dient aangedreven te zijn. De voorbije jaren is de vraag naar elektrische wagens fors gestegen in China. Vandaag zijn vijf procent van de nieuw verkochte wagens er elektrisch. De laatste maanden kwakkelt de verkoop echter, nadat de subsidies zijn verminderd. De nieuwe doelstelling toont aan dat voor Peking een vergroening van het wagenpark een prioriteit blijft. China wil zo de vervuiling tegengaan, en minder afhankelijk zijn van olie uit het buitenland.