De Chinese overheid heeft aan Microsoft gevraagd om de ondersteuning van Windows XP te verlengen en Windows 7 weer te verkopen.

De ondersteuning voor XP stopt op 8 april 2014, maar meer dan de heflt van de Chinezen gebruikt het twaalf jaar oude besturingssysteem nog. Ook Windows 7, dat sinds de komst van Windows 8 niet meer wordt verkocht heeft er een marktaandeel van rond de 38 procent.

Daarom wil China dat Microsoft XP langer blijf ondersteunen en Windows 7 opnieuw te koop zal aanbieden. Een upgrade naar Windows 8 zou immers te veel kosten en vaak extra hardware (lees: nieuwe pc's) vereisen. Vandaag haalt Windows 8 er volgens Techweb een marktaandeel van drie procent.

Ook de Chinese overheidsdiensten draaien vaak nog grotendeels op XP, wat wil zeggen dat ook de software die ze gebruiken daarop is afgestemd. Het land verwacht dat Microsoft de ondersteuning verlengt, in ruil voor het niet gebruiken van gepirateerde versies van Windows.

De Chinese overheid heeft aan Microsoft gevraagd om de ondersteuning van Windows XP te verlengen en Windows 7 weer te verkopen. De ondersteuning voor XP stopt op 8 april 2014, maar meer dan de heflt van de Chinezen gebruikt het twaalf jaar oude besturingssysteem nog. Ook Windows 7, dat sinds de komst van Windows 8 niet meer wordt verkocht heeft er een marktaandeel van rond de 38 procent. Daarom wil China dat Microsoft XP langer blijf ondersteunen en Windows 7 opnieuw te koop zal aanbieden. Een upgrade naar Windows 8 zou immers te veel kosten en vaak extra hardware (lees: nieuwe pc's) vereisen. Vandaag haalt Windows 8 er volgens Techweb een marktaandeel van drie procent. Ook de Chinese overheidsdiensten draaien vaak nog grotendeels op XP, wat wil zeggen dat ook de software die ze gebruiken daarop is afgestemd. Het land verwacht dat Microsoft de ondersteuning verlengt, in ruil voor het niet gebruiken van gepirateerde versies van Windows.