Alleen op vrijdagen, weekenden en feestdagen mogen mensen onder de achttien jaar online spellen spelen van 20.00 tot 21.00 uur. Buiten die tijden mogen aanbieders van online games geen diensten meer verschaffen aan kinderen. Die moeten ook de identiteit van jonge gamers verifiëren als ze willen inloggen. Autoriteiten gaan erop toezien dat gamebedrijven de regels handhaven.

Harde aanpak

China had eerder al beperkingen aan minderjarigen opgelegd. Op feestdagen mochten kinderen nog drie uur lang spelen en op andere dagen anderhalf uur. De nieuwe regels zijn onderdeel van een harde aanpak van de machtspositie van grote techbedrijven in het land.

Alleen op vrijdagen, weekenden en feestdagen mogen mensen onder de achttien jaar online spellen spelen van 20.00 tot 21.00 uur. Buiten die tijden mogen aanbieders van online games geen diensten meer verschaffen aan kinderen. Die moeten ook de identiteit van jonge gamers verifiëren als ze willen inloggen. Autoriteiten gaan erop toezien dat gamebedrijven de regels handhaven.China had eerder al beperkingen aan minderjarigen opgelegd. Op feestdagen mochten kinderen nog drie uur lang spelen en op andere dagen anderhalf uur. De nieuwe regels zijn onderdeel van een harde aanpak van de machtspositie van grote techbedrijven in het land.