Het Chinese leger is er in geslaagd een computernetwerk van het Amerikaanse ministerie van Defensie te kraken. Dat meldt de Financial Times.

Computerspecialisten van het Chinese Volksbevrijdingsleger drongen in juni binnen in een niet-geclassificeerd Pentagon-netwerk dat gebruikt wordt door medewerkers van minister van Defensie Robert Gates. Het systeem moest een week lang stilgelegd worden, zo laat een anonieme functionaris van het ministerie weten.

De Amerikaanse overheid maakt zich zorgen over de groeiende regelmaat en complexiteit van de technologische aanvallen uit China. "Het Chinese leger heeft aangetoond dat het in staat is aanvallen uit te voeren die ons systeem platleggen (...) en in een conflictsituatie kan het herhaaldelijk binnendringen en op grote schaal voor chaos zorgen," zegt ook een voormalige functionaris van het Pentagon. De man bevestigt dat het Chinese leger ook netwerken van defensiebedrijven en denktanken gekraakt heeft.

Volgens een medewerker van het Pentagon bestaat er geen twijfel over dat China de e-mails in het oog houdt die via niet-geclassificeerde Amerikaanse regeringsnetwerken verstuurd worden.

Het is [niet de eerste keer] dat het Chinese leger ervan beschuldigd wordt de computernetwerken van buitenlandse regeringen te kraken. Volgens Der Spiegel werden in mei de computers van het Duitse ministerie van Wetenschap en Onderzoek, Buitenlandse zaken en de computer van de bondskanselier besmet door spionagesoftware. De zogenaamde 'Trojaanse paarden' bleken volgens Duitse experts afkomstig van het Chinese leger.

Bron: Belga

Het Chinese leger is er in geslaagd een computernetwerk van het Amerikaanse ministerie van Defensie te kraken. Dat meldt de Financial Times. Computerspecialisten van het Chinese Volksbevrijdingsleger drongen in juni binnen in een niet-geclassificeerd Pentagon-netwerk dat gebruikt wordt door medewerkers van minister van Defensie Robert Gates. Het systeem moest een week lang stilgelegd worden, zo laat een anonieme functionaris van het ministerie weten. De Amerikaanse overheid maakt zich zorgen over de groeiende regelmaat en complexiteit van de technologische aanvallen uit China. "Het Chinese leger heeft aangetoond dat het in staat is aanvallen uit te voeren die ons systeem platleggen (...) en in een conflictsituatie kan het herhaaldelijk binnendringen en op grote schaal voor chaos zorgen," zegt ook een voormalige functionaris van het Pentagon. De man bevestigt dat het Chinese leger ook netwerken van defensiebedrijven en denktanken gekraakt heeft. Volgens een medewerker van het Pentagon bestaat er geen twijfel over dat China de e-mails in het oog houdt die via niet-geclassificeerde Amerikaanse regeringsnetwerken verstuurd worden. Het is [niet de eerste keer] dat het Chinese leger ervan beschuldigd wordt de computernetwerken van buitenlandse regeringen te kraken. Volgens Der Spiegel werden in mei de computers van het Duitse ministerie van Wetenschap en Onderzoek, Buitenlandse zaken en de computer van de bondskanselier besmet door spionagesoftware. De zogenaamde 'Trojaanse paarden' bleken volgens Duitse experts afkomstig van het Chinese leger. Bron: Belga