Qualcomm en Apple zijn al geruime tijd verwikkeld in een ruzie over patenten. Qualcomm beschuldigt Apple ervan zijn technologie te gebruiken voor iPhones, zonder daar genoeg voor te betalen. Apple vindt juist dat de chipgigant misbruik maakt van zijn dominante positie op de markt om hoge royalty's te vragen. Qualcomm spande daarom onlangs een rechtszaak tegen Apple in China aan wegens inbreuk op patentrechten.

De Chinese rechter vaardigde vandaag een tijdelijke bevel voor een import- en verkoopverbod uit. Tegenover zakenzender CNBC noemde Qualcomm dat een "bevestiging van het ruime patentportfolio" van de chipmaker.

Over de impact ervan zijn beide concerns het echter niet eens. Volgens Apple zullen de modellen vanaf de iPhone 6 tot X beschikbaar blijven in China. De iPhonemaker schildert de juridische acties van Qualcomm af als een "wanhopige poging van een bedrijf dat wereldwijd wordt onderzocht door toezichthouders".

De technologiebedrijven vechten hun vete wereldwijd uit. Zo vocht Apple onlangs vier patenten van Qualcomm bij het Amerikaanse octrooi- en merkenbureau aan. Ook in Duitsland staat een proces om patenten gepland. Qualcomm heeft ook nog andere rechtszaken over patentinbreuken lopen in China.

Qualcomm en Apple zijn al geruime tijd verwikkeld in een ruzie over patenten. Qualcomm beschuldigt Apple ervan zijn technologie te gebruiken voor iPhones, zonder daar genoeg voor te betalen. Apple vindt juist dat de chipgigant misbruik maakt van zijn dominante positie op de markt om hoge royalty's te vragen. Qualcomm spande daarom onlangs een rechtszaak tegen Apple in China aan wegens inbreuk op patentrechten.De Chinese rechter vaardigde vandaag een tijdelijke bevel voor een import- en verkoopverbod uit. Tegenover zakenzender CNBC noemde Qualcomm dat een "bevestiging van het ruime patentportfolio" van de chipmaker. Over de impact ervan zijn beide concerns het echter niet eens. Volgens Apple zullen de modellen vanaf de iPhone 6 tot X beschikbaar blijven in China. De iPhonemaker schildert de juridische acties van Qualcomm af als een "wanhopige poging van een bedrijf dat wereldwijd wordt onderzocht door toezichthouders". De technologiebedrijven vechten hun vete wereldwijd uit. Zo vocht Apple onlangs vier patenten van Qualcomm bij het Amerikaanse octrooi- en merkenbureau aan. Ook in Duitsland staat een proces om patenten gepland. Qualcomm heeft ook nog andere rechtszaken over patentinbreuken lopen in China.