China maakte in 2018 al de eerste plannen bekend om het minen van cryptomunten aan banden te leggen. Met name Binnen-Mongolië was tot op heden erg populair: daar was zo'n acht procent van alle computerkracht te vinden die wereldwijd aan deze activiteit gewijd was. Die populariteit zorgde ook voor veel meer energieverbruik en dat moet nu veranderen, vindt China. De groei van de energieconsumptie mag dit jaar maar 1,9 procent meer zijn.

Ontmoedigingsbeleid

Voor bitcoinfans zorgt het ontmoedigingsbeleid in de Chinese regio voor het aanwakkeren van onzekerheid. Zo'n twee derde van alle computers die puur bezig zijn met het minen van bitcoins staat namelijk in China. Ondanks die onzekerheid steeg de koers van de virtuele valuta gestaag. Sinds maandagochtend steeg de waarde van een bitcoin van rond de 46.000 dollar tot boven de 48.000 dollar.

China maakte in 2018 al de eerste plannen bekend om het minen van cryptomunten aan banden te leggen. Met name Binnen-Mongolië was tot op heden erg populair: daar was zo'n acht procent van alle computerkracht te vinden die wereldwijd aan deze activiteit gewijd was. Die populariteit zorgde ook voor veel meer energieverbruik en dat moet nu veranderen, vindt China. De groei van de energieconsumptie mag dit jaar maar 1,9 procent meer zijn.Voor bitcoinfans zorgt het ontmoedigingsbeleid in de Chinese regio voor het aanwakkeren van onzekerheid. Zo'n twee derde van alle computers die puur bezig zijn met het minen van bitcoins staat namelijk in China. Ondanks die onzekerheid steeg de koers van de virtuele valuta gestaag. Sinds maandagochtend steeg de waarde van een bitcoin van rond de 46.000 dollar tot boven de 48.000 dollar.