De deal is nog niet officieel bekendgemaakt maar volgens de Wall Street Journal wordt de ronde geleid door All-Stars Investment en zij nonder meer het Russische DST Global en Yunfeng Capital, dat gelinkt is aan Alibaba-ceo Jack Ma.

Door de investering stijgt de waardering van de smartphonemaker naar 45 miljard dollar zegt een bron aan Reuters. Ook het Singaporese fonds GIC is betrokken bij de investering.

Xiaomi is in België vrij onbekend maar staat wereldwijd wel in de top vijf onder de smartphoneverkopers omdat het in China en enkele andere Aziatische landen aan sneltempo groeit.

Het bedrijf trok in 2013 ook Hugo Barra aan. Hij was binnen Google een van de sleutelfiguren voor Android en staat nu in voor internationalisatie bij de Xiaomi.

De deal is nog niet officieel bekendgemaakt maar volgens de Wall Street Journal wordt de ronde geleid door All-Stars Investment en zij nonder meer het Russische DST Global en Yunfeng Capital, dat gelinkt is aan Alibaba-ceo Jack Ma.Door de investering stijgt de waardering van de smartphonemaker naar 45 miljard dollar zegt een bron aan Reuters. Ook het Singaporese fonds GIC is betrokken bij de investering.Xiaomi is in België vrij onbekend maar staat wereldwijd wel in de top vijf onder de smartphoneverkopers omdat het in China en enkele andere Aziatische landen aan sneltempo groeit. Het bedrijf trok in 2013 ook Hugo Barra aan. Hij was binnen Google een van de sleutelfiguren voor Android en staat nu in voor internationalisatie bij de Xiaomi.