Het afgeleide certificaat van het Chinese bedrijf beëindigde de eerste dag op technologiebeurs Nasdaq op 20,24 dollar, een stijging met 19,06 procent ten opzichte van de introductieprijs.

Weibo noteert in New York met een zogenaamd ADS, of American Deposit Shares. Dit certificaat is een soort indirecte beursnotering in de VS voor het bedrijf achter de populaire Chinese microblogsite. De slotkoers waardeert Weibo op iets meer dan 4 miljard dollar.

Weibo (voluit 'Sina Weibo') werd in 2009 gelanceerd. Het netwerk heeft meer dan 500 miljoen gebruikers, die elke dag 100 miljoen boodschappen posten. Ter vergelijking: ook Twitter heeft een half miljard gebruikers. Die sturen dagelijks 340 miljoen tweets de wereld in. (Belga/TV)

Het afgeleide certificaat van het Chinese bedrijf beëindigde de eerste dag op technologiebeurs Nasdaq op 20,24 dollar, een stijging met 19,06 procent ten opzichte van de introductieprijs. Weibo noteert in New York met een zogenaamd ADS, of American Deposit Shares. Dit certificaat is een soort indirecte beursnotering in de VS voor het bedrijf achter de populaire Chinese microblogsite. De slotkoers waardeert Weibo op iets meer dan 4 miljard dollar. Weibo (voluit 'Sina Weibo') werd in 2009 gelanceerd. Het netwerk heeft meer dan 500 miljoen gebruikers, die elke dag 100 miljoen boodschappen posten. Ter vergelijking: ook Twitter heeft een half miljard gebruikers. Die sturen dagelijks 340 miljoen tweets de wereld in. (Belga/TV)