De Chinese leverancier van telecomapparatuur Huawei levert ook netwerkapparatuur aan Belgacom. Na Mobistar en Base is het een nieuwe grote Belgische vis voor het bedrijf.

Net als in andere landen maakt Huawei ook furore op de Belgische markt. Na netwerkcontracten met Base en Mobistar en een deal voor datakaarten voor laptops bij Proximus, mag de firma DWDM-apparatuur leveren aan Belgacom, zo meldt De Tijd. De deal raakte nu pas bekend, maar dateert in feite al van februari.

DWDM-technologie dient om de capaciteit van een glasvezelverbinding op te voeren. Belgacom gebruikt de producten in het kader van zijn Neon-plan ('new optical network'). Neon is een onderdeel van Broadway, een project dat voorziet in een grootscheepse modernisering van het Belgacom netwerk door superperformante glasvezelverbindingen tot op het niveau van de straatcabines te brengen. Vorige week meldde het bedrijf in dezelfde context te zullen starten met [VDSL2]. Neon zou tegen het einde van het jaar al 350 DWDM-installaties moeten tellen in 250 Belgacom-telefooncentrales. De waarde van het contract werd niet meegedeeld.

De Chinese leverancier van telecomapparatuur Huawei levert ook netwerkapparatuur aan Belgacom. Na Mobistar en Base is het een nieuwe grote Belgische vis voor het bedrijf. Net als in andere landen maakt Huawei ook furore op de Belgische markt. Na netwerkcontracten met Base en Mobistar en een deal voor datakaarten voor laptops bij Proximus, mag de firma DWDM-apparatuur leveren aan Belgacom, zo meldt De Tijd. De deal raakte nu pas bekend, maar dateert in feite al van februari. DWDM-technologie dient om de capaciteit van een glasvezelverbinding op te voeren. Belgacom gebruikt de producten in het kader van zijn Neon-plan ('new optical network'). Neon is een onderdeel van Broadway, een project dat voorziet in een grootscheepse modernisering van het Belgacom netwerk door superperformante glasvezelverbindingen tot op het niveau van de straatcabines te brengen. Vorige week meldde het bedrijf in dezelfde context te zullen starten met [VDSL2]. Neon zou tegen het einde van het jaar al 350 DWDM-installaties moeten tellen in 250 Belgacom-telefooncentrales. De waarde van het contract werd niet meegedeeld.