Mobiel gamen of casual gaming is over zijn hoogtepunt, dacht u? Wel, het Chinese internetconsortium Tencent legt omgerekend ruim 7,5 miljard euro neer voor meer dan 84 procent van de aandelen van Supercell. De transactie waardeert de gamesmaker daardoor op meer dan 10 miljard dollar. De games van Supercell behoren tot de meest populaire spelletjes voor de smartphone.

Het in mei 2010 opgerichte Supercell is gevestigd in Helsinki en heeft ook kantoren in San Francisco, Tokio, Seoul en Peking. De omzet van het bedrijf, dat 180 werknemers telt, bedroeg vorig jaar 2,1 miljard euro.

De aandelen worden gekocht van de Japanse grootaandeelhouder Softbank en huidige en voormalige werknemers van Supercell. Het management van Supercell blijft onafhankelijk en het bedrijf blijft ook gevestigd in Finland.

Eind vorig jaar nam computerspelletjesproducent Activision Blizzard nog Digital Entertainment over voor 5,9 miljard dollar. De maker van spelletjes als Call of Duty en World of Warcraft kreeg daarmee het bedrijf achter de populaire mobiele game Candy Crush in handen. #[ANP/KVdS]

Mobiel gamen of casual gaming is over zijn hoogtepunt, dacht u? Wel, het Chinese internetconsortium Tencent legt omgerekend ruim 7,5 miljard euro neer voor meer dan 84 procent van de aandelen van Supercell. De transactie waardeert de gamesmaker daardoor op meer dan 10 miljard dollar. De games van Supercell behoren tot de meest populaire spelletjes voor de smartphone.Het in mei 2010 opgerichte Supercell is gevestigd in Helsinki en heeft ook kantoren in San Francisco, Tokio, Seoul en Peking. De omzet van het bedrijf, dat 180 werknemers telt, bedroeg vorig jaar 2,1 miljard euro.De aandelen worden gekocht van de Japanse grootaandeelhouder Softbank en huidige en voormalige werknemers van Supercell. Het management van Supercell blijft onafhankelijk en het bedrijf blijft ook gevestigd in Finland.Eind vorig jaar nam computerspelletjesproducent Activision Blizzard nog Digital Entertainment over voor 5,9 miljard dollar. De maker van spelletjes als Call of Duty en World of Warcraft kreeg daarmee het bedrijf achter de populaire mobiele game Candy Crush in handen. #[ANP/KVdS]