Intel heeft een chip ontwikkeld waarop een mobiel besturingssysteem geplaatst kan worden. Het ding heet 'Medfield' en kan gebruikt worden voor tablets als smartphones. Intel hoopt met behulp van de Medfield aan populariteit te winnen, en beter te kunnen concurreren met de chips van concurrenten als Nvidia, Quallcomm en Samsung.

Medfield is anders dan andere chips in de Atom-lijn, omdat voor het eerst een mobiel besturingssysteem op één chip kan. Intel hoopt hiermee de aandacht te kunnen trekken van mobiele telefoonfabrikanten, omdat het bedrijf tot nu toe vooral in pc's en servers 'groot' is.

Producten die van de chip gebruik maken zullen volgens Intel aangekondigd worden in de eerste helft van 2012.

Medfield is de derde generatie Atom-chips van Intel, en de opvolger van de Moorestown chip. De Medfield 'system-on-a-chip' moet het opnemen tegen concurrenten zoals het Britse ARM.

Meer technische details over Intel Medfield is te lezen op de website van Technology Review.

Intel heeft een chip ontwikkeld waarop een mobiel besturingssysteem geplaatst kan worden. Het ding heet 'Medfield' en kan gebruikt worden voor tablets als smartphones. Intel hoopt met behulp van de Medfield aan populariteit te winnen, en beter te kunnen concurreren met de chips van concurrenten als Nvidia, Quallcomm en Samsung. Medfield is anders dan andere chips in de Atom-lijn, omdat voor het eerst een mobiel besturingssysteem op één chip kan. Intel hoopt hiermee de aandacht te kunnen trekken van mobiele telefoonfabrikanten, omdat het bedrijf tot nu toe vooral in pc's en servers 'groot' is. Producten die van de chip gebruik maken zullen volgens Intel aangekondigd worden in de eerste helft van 2012. Medfield is de derde generatie Atom-chips van Intel, en de opvolger van de Moorestown chip. De Medfield 'system-on-a-chip' moet het opnemen tegen concurrenten zoals het Britse ARM. Meer technische details over Intel Medfield is te lezen op de website van Technology Review.