Mogelijk wordt de transactie al woensdag aangekondigd, hoewel een definitieve overeenkomst nog niet is ondertekend. Ook bestaat de kans dat de bekendmaking wordt uitgesteld tot na 4 juli, een nationale feestdag in de Verenigde Staten.

Een overname van Symantec laat volgens analisten zien dat de chipmaker zijn geld en strategische koers inzet op softwarebedrijven. Een zeer opmerkelijke overname van Broadcom vorig jaar was die van softwarebedrijf CA Technologies voor 19 miljard dollar, nadat een overname van rivaal Qualcomm mislukte.

Symantec is een pionier op het gebied van antivirussoftware zoals Norton AntiVirus, maar zoekt de afgelopen jaren naar een nieuwe koers. Het bedrijf versleet een reeks topbestuurders en deed voor miljarden aan overnames, onder meer van beveiligingsbedrijf Blue Coat Systems. In mei moest Symantec zijn verwachte winstmarges bijstellen. Dezelfde dag bood CEO Greg Clark zijn ontslag aan.

Mogelijk wordt de transactie al woensdag aangekondigd, hoewel een definitieve overeenkomst nog niet is ondertekend. Ook bestaat de kans dat de bekendmaking wordt uitgesteld tot na 4 juli, een nationale feestdag in de Verenigde Staten.Een overname van Symantec laat volgens analisten zien dat de chipmaker zijn geld en strategische koers inzet op softwarebedrijven. Een zeer opmerkelijke overname van Broadcom vorig jaar was die van softwarebedrijf CA Technologies voor 19 miljard dollar, nadat een overname van rivaal Qualcomm mislukte. Symantec is een pionier op het gebied van antivirussoftware zoals Norton AntiVirus, maar zoekt de afgelopen jaren naar een nieuwe koers. Het bedrijf versleet een reeks topbestuurders en deed voor miljarden aan overnames, onder meer van beveiligingsbedrijf Blue Coat Systems. In mei moest Symantec zijn verwachte winstmarges bijstellen. Dezelfde dag bood CEO Greg Clark zijn ontslag aan.