Melexis, dat werd opgericht door Roland Duchâtelet, produceert in Ieper naar eigen zeggen haar 'paradepaardjes': positiesensoren en sensor interfaces. In 2013 investeerde het bedrijf al 10 miljoen euro in een uitbreiding van de vestiging met een nieuwe productie-unit.

De nu aangekondigde extra uitbreiding zal normaal in het eerste kwartaal van volgend jaar al afgerond zijn. Van zodra de nodige goedkeuringen binnen zijn, zal Melexis met de bouw starten. Mexelis zegt nieuwe operators, technici en ingenieurs te zullen aantrekken. Daardoor zal het aantal werknemers stijgen van 250 naar 300. "We zijn sinds 1988 actief in Ieper en met deze verdere uitbreiding laat Melexis duidelijk zien dat het zich engageert om langdurig een belangrijke en verantwoordelijke werkgever in deze regio te zijn", zegt Bertrand Leterme, manager van de site in Ieper.

Melexis, dat werd opgericht door Roland Duchâtelet, produceert in Ieper naar eigen zeggen haar 'paradepaardjes': positiesensoren en sensor interfaces. In 2013 investeerde het bedrijf al 10 miljoen euro in een uitbreiding van de vestiging met een nieuwe productie-unit. De nu aangekondigde extra uitbreiding zal normaal in het eerste kwartaal van volgend jaar al afgerond zijn. Van zodra de nodige goedkeuringen binnen zijn, zal Melexis met de bouw starten. Mexelis zegt nieuwe operators, technici en ingenieurs te zullen aantrekken. Daardoor zal het aantal werknemers stijgen van 250 naar 300. "We zijn sinds 1988 actief in Ieper en met deze verdere uitbreiding laat Melexis duidelijk zien dat het zich engageert om langdurig een belangrijke en verantwoordelijke werkgever in deze regio te zijn", zegt Bertrand Leterme, manager van de site in Ieper.