Het aandeel steeg op de beurs in Seoul circa 8 procent, de sterkste plus in meer dan twee jaar.

De operationele winst kwam uit op 7,3 biljoen won (ruim 5,5 miljard euro), tegen 4,1 biljoen won een jaar eerder. De omzet steeg met 7,5 procent tot 51 biljoen won. Samsung verkoopt het merendeel van zijn producten in dollars, wat gunstig uitpakt bij de omrekening naar de Zuid-Koreaanse munt. De nettowinst en overige cijfers worden later deze maand uit de doeken gedaan.

Samsung heeft het moeilijk op de smartphonemarkt, waar het moet opboksen tegen Apple en bovendien kampt met concurrentie van Chinese partijen.

Bron: Automatiseringgids

Het aandeel steeg op de beurs in Seoul circa 8 procent, de sterkste plus in meer dan twee jaar.De operationele winst kwam uit op 7,3 biljoen won (ruim 5,5 miljard euro), tegen 4,1 biljoen won een jaar eerder. De omzet steeg met 7,5 procent tot 51 biljoen won. Samsung verkoopt het merendeel van zijn producten in dollars, wat gunstig uitpakt bij de omrekening naar de Zuid-Koreaanse munt. De nettowinst en overige cijfers worden later deze maand uit de doeken gedaan.Samsung heeft het moeilijk op de smartphonemarkt, waar het moet opboksen tegen Apple en bovendien kampt met concurrentie van Chinese partijen.Bron: Automatiseringgids