'Houdt de schaarste aan, dan moeten we mensen op economische werkloosheid sturen', reageert Agoria, de sectorfederatie van de tech­nologische industrie. De oorzaak is te vinden in de sterke toename van de vraag naar consumentenelektronica, zoals smartphones, pc's en spelconsoles.

Veel oplossingen zijn er volgens kenners op korte termijn niet. 'We schuimen wereldwijd de markt af en schrapen bij elkaar wat we kunnen vinden', zegt Charles Beauduin, de CEO van de weefmachinebouwer Van de Wiele.

De chips die nog wel te krijgen zijn - onder meer bij speculatieve chipmakelaars - zijn duurder. Er is sprake van prijsstijgingen tot 12 procent.

'Houdt de schaarste aan, dan moeten we mensen op economische werkloosheid sturen', reageert Agoria, de sectorfederatie van de tech­nologische industrie. De oorzaak is te vinden in de sterke toename van de vraag naar consumentenelektronica, zoals smartphones, pc's en spelconsoles. Veel oplossingen zijn er volgens kenners op korte termijn niet. 'We schuimen wereldwijd de markt af en schrapen bij elkaar wat we kunnen vinden', zegt Charles Beauduin, de CEO van de weefmachinebouwer Van de Wiele. De chips die nog wel te krijgen zijn - onder meer bij speculatieve chipmakelaars - zijn duurder. Er is sprake van prijsstijgingen tot 12 procent.