Christiaan De Backer, de chief information officer van navigatiespecialist TomTom, is door Data News verkozen tot 'CIO of the Year 2009'. Er werden ook twee 'ICT Managers of the Year' gelauwerd.

In de publieke sector ging de prijs naar Rudi Van De Velde, cio van het Universitair Ziekenhuis van Brussel. In de private sector kreeg Luc Pluys, ict-directeur van Van Genechten Packaging, de titel toegewezen.

De awards werden gisteravond overhandigd tijdens het 'ICT Manager Contest 2009'-event van Data News in het Belgacom Surfhouse.

Christiaan De Backer kreeg de titel 'CIO of the Year' op basis van leiderschap & realisatie, impact op het bedrijf, strategisch inzicht en visibiliteit op de Belgische ict-markt. Na een loopbaan van 20 jaar bij Alcatel-Lucent en Belgacom, ging hij in 2005 aan de slag bij Tele Atlas uit Gent. Na de overname van Tele Atlas door TomTom begin dit jaar was hij één van de weinige Belgen die in het directiecomité opgenomen werd met wereldwijde it-verantwoordelijkheid.

Christiaan De Backer werd door bijna 6.000 Data News-lezers tot de top drie cio's van België verkozen. Een uitgebreide jury van professoren, eminente it-persoonlijkheden en vertegenwoordigers van diverse gebruikersgroepen bekroonde hem uiteindelijk tot cio van het jaar. De 'ICT Manager of the Year' moest zijn dossier komen verdedigen voor een academische jury. Opvallend is dat Rudi Van De Velde de titel voor de tweede keer in de wacht sleepte. In 1993 was hij al de eerste Data News ict-manager van het jaar. Deze keer haalde hij het met zijn project rond het klinisch werkstation. In de private sector kreeg Luc Pluys de prijs voor zijn 'Fenics' erp-project.

Christiaan De Backer, de chief information officer van navigatiespecialist TomTom, is door Data News verkozen tot 'CIO of the Year 2009'. Er werden ook twee 'ICT Managers of the Year' gelauwerd. In de publieke sector ging de prijs naar Rudi Van De Velde, cio van het Universitair Ziekenhuis van Brussel. In de private sector kreeg Luc Pluys, ict-directeur van Van Genechten Packaging, de titel toegewezen. De awards werden gisteravond overhandigd tijdens het 'ICT Manager Contest 2009'-event van Data News in het Belgacom Surfhouse. Christiaan De Backer kreeg de titel 'CIO of the Year' op basis van leiderschap & realisatie, impact op het bedrijf, strategisch inzicht en visibiliteit op de Belgische ict-markt. Na een loopbaan van 20 jaar bij Alcatel-Lucent en Belgacom, ging hij in 2005 aan de slag bij Tele Atlas uit Gent. Na de overname van Tele Atlas door TomTom begin dit jaar was hij één van de weinige Belgen die in het directiecomité opgenomen werd met wereldwijde it-verantwoordelijkheid. Christiaan De Backer werd door bijna 6.000 Data News-lezers tot de top drie cio's van België verkozen. Een uitgebreide jury van professoren, eminente it-persoonlijkheden en vertegenwoordigers van diverse gebruikersgroepen bekroonde hem uiteindelijk tot cio van het jaar. De 'ICT Manager of the Year' moest zijn dossier komen verdedigen voor een academische jury. Opvallend is dat Rudi Van De Velde de titel voor de tweede keer in de wacht sleepte. In 1993 was hij al de eerste Data News ict-manager van het jaar. Deze keer haalde hij het met zijn project rond het klinisch werkstation. In de private sector kreeg Luc Pluys de prijs voor zijn 'Fenics' erp-project.