Voor de test gebruikten de onderzoekers vanDigital Citizen drie laptops / en 2-in-1 machines, allen voorzien van Windows 10 als besturingssysteem. Ze gebruikten de Peacekeeper accutest in combinatie met vijf verschillende browsers. Op alle computers kwam er eenzelfde ranglijst uit, hoewel de onderlinge verschillen tussen de browsers uiteenliepen. kwam Internet Explorer steeds als beste uit de test, gevolgd door Microsoft Edge, Firefox en Opera. Google Chrome kwam als slechtste uit de bus.

Op de Toshiba Portege Z20t-B lagen de prestaties het dichts bij elkaar, waarbij Google Chrome 10 procent meer stroom verbruikte dan Internet Explorer. Het verschil was het grootst bij de Microsoft Surface Pro 3, waarbij er tussen de best en slechts presterende 18 procent verschil zat. In dat geval kon met het uitvoeren van dezelfde handelingen een uur langer met de accu orden gewerkt door te kiezen voor Internet Explorer.

Bron: Automatiseringgids

Voor de test gebruikten de onderzoekers vanDigital Citizen drie laptops / en 2-in-1 machines, allen voorzien van Windows 10 als besturingssysteem. Ze gebruikten de Peacekeeper accutest in combinatie met vijf verschillende browsers. Op alle computers kwam er eenzelfde ranglijst uit, hoewel de onderlinge verschillen tussen de browsers uiteenliepen. kwam Internet Explorer steeds als beste uit de test, gevolgd door Microsoft Edge, Firefox en Opera. Google Chrome kwam als slechtste uit de bus.Op de Toshiba Portege Z20t-B lagen de prestaties het dichts bij elkaar, waarbij Google Chrome 10 procent meer stroom verbruikte dan Internet Explorer. Het verschil was het grootst bij de Microsoft Surface Pro 3, waarbij er tussen de best en slechts presterende 18 procent verschil zat. In dat geval kon met het uitvoeren van dezelfde handelingen een uur langer met de accu orden gewerkt door te kiezen voor Internet Explorer.Bron: Automatiseringgids