Concreet gaat het om Flash die doorgaans op de achtergrond wordt geladen waar je als gebruiker niets of weinig van ziet. Het gaat dus niet om banners of flitsende introfilmpjes, maar om stukjes code verwerkt in een pagina, bijvoorbeeld voor analytics. Zij worden vanaf Chrome versie 53 geblokkeerd

Chrome begon in september vorig jaar al met het beperken van Flash door bepaalde inhoud click to play te maken. Ook in dit geval zijn er volgens Google voordelen aan die keuze: pagina's reageren en laden sneller en pagina's met Flash zijn minder belastend voor je laptopbatterij.

Vanaf december, wanneer Chrome versie 55 uitkomt, gaat de browser nog een stap verder. Vanaf dan laadt Google enkel nog Flash als de pagina in kwestie helemaal geen HTML5 ondersteunt. Maar een gebruiker moet dan wel eerst toestemming geven.

Adobe Flash was jarenlang de dominante standaard voor multimediacontent op het web. Maar de technologie was ook een flinke belasting voor je browser (en zo ook je batterij) en werkte nooit echt vlot op smartphones en tablets. Tegenwoordig kan je met HTML5 net hetzelfde waardoor webontwikkelaars en browserbouwers het gebruik van Flash afbouwen.

Concreet gaat het om Flash die doorgaans op de achtergrond wordt geladen waar je als gebruiker niets of weinig van ziet. Het gaat dus niet om banners of flitsende introfilmpjes, maar om stukjes code verwerkt in een pagina, bijvoorbeeld voor analytics. Zij worden vanaf Chrome versie 53 geblokkeerdChrome begon in september vorig jaar al met het beperken van Flash door bepaalde inhoud click to play te maken. Ook in dit geval zijn er volgens Google voordelen aan die keuze: pagina's reageren en laden sneller en pagina's met Flash zijn minder belastend voor je laptopbatterij.Vanaf december, wanneer Chrome versie 55 uitkomt, gaat de browser nog een stap verder. Vanaf dan laadt Google enkel nog Flash als de pagina in kwestie helemaal geen HTML5 ondersteunt. Maar een gebruiker moet dan wel eerst toestemming geven.Adobe Flash was jarenlang de dominante standaard voor multimediacontent op het web. Maar de technologie was ook een flinke belasting voor je browser (en zo ook je batterij) en werkte nooit echt vlot op smartphones en tablets. Tegenwoordig kan je met HTML5 net hetzelfde waardoor webontwikkelaars en browserbouwers het gebruik van Flash afbouwen.