De CIA tipte de Belgische militaire inlichtingendienst ADIV over de hacking, meldt De Standaard op basis van "goedgeplaatste bronnen" die niet nader genoemd worden.

Het was ook de CIA die wist dat de daders - hoogstwaarschijnlijk Russen - uit waren op vertrouwelijke informatie over Oekraïne, schrijft de krant voorts. De hackers maakten naar verluidt al minstens één Navo-rapport over Oekraïne buit.

De Staatsveiligheid, de militaire inlichtingendienst en de Federal Computer Crime Unit (FCCU) onderzoeken nu of er nog meer informatie gestolen werd.

De hackers zouden ingebroken hebben in het netwerk van Buitenlandse Zaken middels het spionagevirus 'Snake'. "Dat is het middel bij uitstek van de Russen om de wereld te begluren", zei de militaire inlichtingendienst hierover.

Kort na de hacking werd het netwerk van Buitenlandse Zaken even in 'digitale quarantaine' geplaatst; één dag lang mocht niemand van de Belgische diplomatie op het net surfen of e-mails uitwisselen.

De CIA tipte de Belgische militaire inlichtingendienst ADIV over de hacking, meldt De Standaard op basis van "goedgeplaatste bronnen" die niet nader genoemd worden. Het was ook de CIA die wist dat de daders - hoogstwaarschijnlijk Russen - uit waren op vertrouwelijke informatie over Oekraïne, schrijft de krant voorts. De hackers maakten naar verluidt al minstens één Navo-rapport over Oekraïne buit. De Staatsveiligheid, de militaire inlichtingendienst en de Federal Computer Crime Unit (FCCU) onderzoeken nu of er nog meer informatie gestolen werd. De hackers zouden ingebroken hebben in het netwerk van Buitenlandse Zaken middels het spionagevirus 'Snake'. "Dat is het middel bij uitstek van de Russen om de wereld te begluren", zei de militaire inlichtingendienst hierover. Kort na de hacking werd het netwerk van Buitenlandse Zaken even in 'digitale quarantaine' geplaatst; één dag lang mocht niemand van de Belgische diplomatie op het net surfen of e-mails uitwisselen.