Thomas Cook centraliseert zijn it-top in Frankfurt. Erik Cuypers wil om familiale redenen niet verhuizen naar Duitsland en verlaat eind juni de reisgroep.

Erik Cuypers was reeds sinds begin 2008 cio van Thomas Cook. Hij was ook de leider van het GIST-project, wat staat voor Group Infrastructure Strategy en Transformation. In dat programma werd een grote outsoucingdeal gesloten met Accenture. Het gaat om een contract van 10 jaar, wat een besparing van 25 tot 30 procent oplevert.

Nu staat het 'IT Plan functie' voor België, Nederland en Frankrijk op de agenda. Daarbij gaat men uit van een virtuele internationale structuur. Het Project Management Office en de Enterprise Architectuur maken deel uit van 'Thomas Cook West'. De hoofdzetel daarvan wordt Oberursel, op 20km van Frankfurt. De cio-functie wordt daar eveneens gecentraliseerd. Erik Cuypers, die met tevredenheid terugblikt op de geslaagde reorganisatie, wil echter niet naar Duitsland verhuizen. Eind juni verlaat hij de Thomas Cook-groep.

Thomas Cook centraliseert zijn it-top in Frankfurt. Erik Cuypers wil om familiale redenen niet verhuizen naar Duitsland en verlaat eind juni de reisgroep. Erik Cuypers was reeds sinds begin 2008 cio van Thomas Cook. Hij was ook de leider van het GIST-project, wat staat voor Group Infrastructure Strategy en Transformation. In dat programma werd een grote outsoucingdeal gesloten met Accenture. Het gaat om een contract van 10 jaar, wat een besparing van 25 tot 30 procent oplevert. Nu staat het 'IT Plan functie' voor België, Nederland en Frankrijk op de agenda. Daarbij gaat men uit van een virtuele internationale structuur. Het Project Management Office en de Enterprise Architectuur maken deel uit van 'Thomas Cook West'. De hoofdzetel daarvan wordt Oberursel, op 20km van Frankfurt. De cio-functie wordt daar eveneens gecentraliseerd. Erik Cuypers, die met tevredenheid terugblikt op de geslaagde reorganisatie, wil echter niet naar Duitsland verhuizen. Eind juni verlaat hij de Thomas Cook-groep.