...en geef prioriteit aan pragmatisme.

Dat is de raad die analistenkantoor IDC geeft na een studie bij 707 West-Europese cio's. Prioriteit nummer 1 voor cio's blijft kostenreductie: liefst een derde van de respondenten denkt dat it de organisatie kostenefficiënter kan maken. Bovendien geeft 1 cio op 6 dat kostenreductie een strategische prioriteit is in zijn it-investeringen. Kortom, zo concludeert IDC, zowat de helft van cio's erkent expliciet dat kostenbeperking een absolute strategische noodzaak is (naast een tweede prioriteit: de verbetering van de it-serviceniveaus voor de business). Voor IDC is de bottomline: als de cio zich als visionair wilt positioneren, moet hij zich eerst pragmatisch tonen. "Er is geen plaats voor dromers op de cio-stoel", klinkt het.

Andere drijfveren voor it-investeringen volgens de cio's? De noodzaak om de organisatie flexibeler te maken, de (externe) klantentevredenheid en loyauteit verbeteren, de continuïteit en innovatie van de business en compliancy. Die prioriteiten krijgen van de cio's een vergelijkbaar belang toegekend. Ze tonen aan dat de cio geconfronteerd een brede waaier aan uitdagingen tijdens zijn investeringsbeslissingen. "Zoals gewoonlijk lijkt de strategie duidelijk, maar is de implementatie ervan dat niet. Dat is waarom het evenwicht tussen pragmatisme en visie momenteel zo belangrijk is", besluit de studie.

...en geef prioriteit aan pragmatisme. Dat is de raad die analistenkantoor IDC geeft na een studie bij 707 West-Europese cio's. Prioriteit nummer 1 voor cio's blijft kostenreductie: liefst een derde van de respondenten denkt dat it de organisatie kostenefficiënter kan maken. Bovendien geeft 1 cio op 6 dat kostenreductie een strategische prioriteit is in zijn it-investeringen. Kortom, zo concludeert IDC, zowat de helft van cio's erkent expliciet dat kostenbeperking een absolute strategische noodzaak is (naast een tweede prioriteit: de verbetering van de it-serviceniveaus voor de business). Voor IDC is de bottomline: als de cio zich als visionair wilt positioneren, moet hij zich eerst pragmatisch tonen. "Er is geen plaats voor dromers op de cio-stoel", klinkt het. Andere drijfveren voor it-investeringen volgens de cio's? De noodzaak om de organisatie flexibeler te maken, de (externe) klantentevredenheid en loyauteit verbeteren, de continuïteit en innovatie van de business en compliancy. Die prioriteiten krijgen van de cio's een vergelijkbaar belang toegekend. Ze tonen aan dat de cio geconfronteerd een brede waaier aan uitdagingen tijdens zijn investeringsbeslissingen. "Zoals gewoonlijk lijkt de strategie duidelijk, maar is de implementatie ervan dat niet. Dat is waarom het evenwicht tussen pragmatisme en visie momenteel zo belangrijk is", besluit de studie.