Cipal heeft zijn goeddraaiende webgebaseerde bibliotheekoplossing in een aparte spin-off 'Brocade Library Services' ondergebracht.

"We willen het zo verder internationaal versterken", vertelt Cipal-ceo Nico Cras. De bibsoftware is vooral populair in Zuid-Afrika. De spin-off komt in Genk met 14 medewerkers en zal volgend jaar zo'n 1,4 miljoen euro omzet boeken.

Aandeelhouders zijn Cipal (64 %), Universiteit Antwerpen (14 %) en de Limburgse ReconversieMaatschappij dat 800.000 euro inbrengt. In België zal Cipal de verdeling blijven verzorgen. In Nederland is zopas de eerste bib in Weert opgetekend.

Cipal heeft zijn goeddraaiende webgebaseerde bibliotheekoplossing in een aparte spin-off 'Brocade Library Services' ondergebracht."We willen het zo verder internationaal versterken", vertelt Cipal-ceo Nico Cras. De bibsoftware is vooral populair in Zuid-Afrika. De spin-off komt in Genk met 14 medewerkers en zal volgend jaar zo'n 1,4 miljoen euro omzet boeken.Aandeelhouders zijn Cipal (64 %), Universiteit Antwerpen (14 %) en de Limburgse ReconversieMaatschappij dat 800.000 euro inbrengt. In België zal Cipal de verdeling blijven verzorgen. In Nederland is zopas de eerste bib in Weert opgetekend.