Een recente behind-the-scenes van Circque Soleil toont hoe het circusconglomeraat 3D-printingtechnieken inzet voor het ontwerpen van zijn kostuums. Dat schrijft de International Business Times.

Er worden eerst 3D-scanners van Handyscan gebruikt om scans te maken van de honderden acrobaten, clowns en acteurs. Aan de hand daarvan, worden vervolgens plastic bustes in 3D geprint. Die moeten er voor zorgen dat alle 18.000 kostuums van Circque du Soleil perfect passen.

Voor een Cirque du Soleil-performance met oudjaar in Las Vegas liet het circus kostuums ontwerpen door de Nederlandse Anouk Wipprecht, die mode en draagbare elektronica doet samensmelten. Haar ontwerpen werden 3D-geprint door Materialise uit Leuven.

Deze eerste test bleek succesvol, en daarom wil Cirque du Soleil verder met 3D-printers gaan experimenteren. Al wordt er wel nog gewacht tot 3D-geprinte materialen goedkoper worden en de densiteit ervan verbetert voor kostuums.

Een recente behind-the-scenes van Circque Soleil toont hoe het circusconglomeraat 3D-printingtechnieken inzet voor het ontwerpen van zijn kostuums. Dat schrijft de International Business Times.Er worden eerst 3D-scanners van Handyscan gebruikt om scans te maken van de honderden acrobaten, clowns en acteurs. Aan de hand daarvan, worden vervolgens plastic bustes in 3D geprint. Die moeten er voor zorgen dat alle 18.000 kostuums van Circque du Soleil perfect passen. Voor een Cirque du Soleil-performance met oudjaar in Las Vegas liet het circus kostuums ontwerpen door de Nederlandse Anouk Wipprecht, die mode en draagbare elektronica doet samensmelten. Haar ontwerpen werden 3D-geprint door Materialise uit Leuven. Deze eerste test bleek succesvol, en daarom wil Cirque du Soleil verder met 3D-printers gaan experimenteren. Al wordt er wel nog gewacht tot 3D-geprinte materialen goedkoper worden en de densiteit ervan verbetert voor kostuums.