Netwerkreus Cisco heeft veel geld veil voor Meraki, dat technologie heeft voor het beheer van netwerken via de cloud.

Meraki, zes jaar geleden opgericht als wifi-specialist door ex-MIT'ers en onder meer gefinancierd door Google, levert vandaag zowel beheersoftware (onder meer hun 'Enterprise Cloud Controller', maar ook software voor het beheer van mobiele toestellen) als hardware (switches, security appliances, ...). Cisco legt nu 1,2 miljard dollar in contanten op tafel om de technologie en de mensen van Meraki in huis te halen. Veel geld, maar Meraki zou dan ook sinds kort een winstgevend bedrijf zijn. Er werken 330 mensen.

Het bedrijf wordt een nieuwe divisie binnen Cisco, de 'Cloud Networking Group', die geleid wordt door Meraki-ceo Sanjit Biswas. Cisco gaat de producten van Meraki verder uitbouwen en ondersteunen, maar vermoedelijk ook Meraki-software meeleveren met Cisco-hardware.

Vorige week meldde Cisco nog dat het Cloupia wil kopen voor voor 125 miljoen dollar. Dat bedrijf houdt zich bezig met software voor datacenterbeheer.

Netwerkreus Cisco heeft veel geld veil voor Meraki, dat technologie heeft voor het beheer van netwerken via de cloud. Meraki, zes jaar geleden opgericht als wifi-specialist door ex-MIT'ers en onder meer gefinancierd door Google, levert vandaag zowel beheersoftware (onder meer hun 'Enterprise Cloud Controller', maar ook software voor het beheer van mobiele toestellen) als hardware (switches, security appliances, ...). Cisco legt nu 1,2 miljard dollar in contanten op tafel om de technologie en de mensen van Meraki in huis te halen. Veel geld, maar Meraki zou dan ook sinds kort een winstgevend bedrijf zijn. Er werken 330 mensen. Het bedrijf wordt een nieuwe divisie binnen Cisco, de 'Cloud Networking Group', die geleid wordt door Meraki-ceo Sanjit Biswas. Cisco gaat de producten van Meraki verder uitbouwen en ondersteunen, maar vermoedelijk ook Meraki-software meeleveren met Cisco-hardware. Vorige week meldde Cisco nog dat het Cloupia wil kopen voor voor 125 miljoen dollar. Dat bedrijf houdt zich bezig met software voor datacenterbeheer.