Cisco legt 2,9 miljard dollar op tafel voor Starent Networks, dat gespecialiseerd is in technologie voor mobiele datanetwerken.

Starent, opgericht in 2000 en sinds 2007 beursgenoteerd, levert ip-gebaseerde infrastructuur aan mobiele operatoren om mobiele datanetwerken op te zetten en te beheren. Starent heeft 1000 mensen in huis voor een omzet van 254,1 miljoen dollar in 2008. Dat was 74 procent meer dan het jaar voordien. Het bedrijf heeft ruim 100 operatoren als klant in zo'n 45 landen, waaronder Verizon, Vodafone en Bouygues Telecom. Starent is niet aanwezig in de Benelux, wel in buurlanden als Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland.

De groei van Starent onderstreept wat Cisco vermoedt: mobiele data is een sterk groeiende markt. "Dienstenleveranciers hebben actief geïnvesteerd in die markt, aangezien ze verwachten dat mobiel dataverkeer elk jaar meer dan verdubbelt tot 2013 (...)." Cisco hoopt ook de eigen kennis in 'video & ip' te combineren met de technologie van Starent, om de multimedia-ervaring over 3G- en 4G-netwerken te verbeteren.

Cisco heeft 35 dollar per aandeel in contanten veil voor Starent, in totaal goed voor 2,9 miljard dollar. De raden van bestuur van beide firma's hebben de overname al goedgekeurd. Als alles loopt zoals verwacht (dus mits de nodige goedkeuringen), kan de overname in de eerste helft van 2010 worden afgerond. Dan zal Starent de nieuwe 'Mobile Internet Technology Group' vormen binnen Cisco, met Starent-ceo Ashraf Dahod aan het hoofd.

Onlangs nog maakte Cisco bekend dat het Tandberg overneemt voor een kleine 3 miljard dollar. In maart betaalde het bedrijf 590 miljoen dollar voor start-up Pure Digital, dat de populaire Flip Video camera's bouwt.

Cisco legt 2,9 miljard dollar op tafel voor Starent Networks, dat gespecialiseerd is in technologie voor mobiele datanetwerken. Starent, opgericht in 2000 en sinds 2007 beursgenoteerd, levert ip-gebaseerde infrastructuur aan mobiele operatoren om mobiele datanetwerken op te zetten en te beheren. Starent heeft 1000 mensen in huis voor een omzet van 254,1 miljoen dollar in 2008. Dat was 74 procent meer dan het jaar voordien. Het bedrijf heeft ruim 100 operatoren als klant in zo'n 45 landen, waaronder Verizon, Vodafone en Bouygues Telecom. Starent is niet aanwezig in de Benelux, wel in buurlanden als Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland. De groei van Starent onderstreept wat Cisco vermoedt: mobiele data is een sterk groeiende markt. "Dienstenleveranciers hebben actief geïnvesteerd in die markt, aangezien ze verwachten dat mobiel dataverkeer elk jaar meer dan verdubbelt tot 2013 (...)." Cisco hoopt ook de eigen kennis in 'video & ip' te combineren met de technologie van Starent, om de multimedia-ervaring over 3G- en 4G-netwerken te verbeteren. Cisco heeft 35 dollar per aandeel in contanten veil voor Starent, in totaal goed voor 2,9 miljard dollar. De raden van bestuur van beide firma's hebben de overname al goedgekeurd. Als alles loopt zoals verwacht (dus mits de nodige goedkeuringen), kan de overname in de eerste helft van 2010 worden afgerond. Dan zal Starent de nieuwe 'Mobile Internet Technology Group' vormen binnen Cisco, met Starent-ceo Ashraf Dahod aan het hoofd. Onlangs nog maakte Cisco bekend dat het Tandberg overneemt voor een kleine 3 miljard dollar. In maart betaalde het bedrijf 590 miljoen dollar voor start-up Pure Digital, dat de populaire Flip Video camera's bouwt.