Dat Cisco slechte resultaten noteerde voor het vierde kwartaal van zijn boekjaar 2009, was verwacht. De koers van het bedrijf ging zelfs de hoogte in na hoopvolle uitspraken van Cisco-ceo John Chambers. En als Chambers het zegt...

Oude rot John Chambers wordt, net als zijn bedrijf Cisco, door analisten erg gerespecteerd als vinger aan de pols van de hele ict-sector. Dat bleek wederom na de voorstelling van de resultaten voor het vierde kwartaal van Cisco's boekhoudkundige jaar 2009.

Cisco deed het niet goed in dat vierde kwartaal. De winst bedroeg dan wel 1,1 miljard dollar, maar dat was bijna de helft van de 2 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar. De omzet zakte met 18 procent tot 8,5 miljard dollar, tegenover 10,4 miljard dollar vorig jaar.

Doch volgens Chambers zijn er tekenen van een heropleving. Hij ziet voor het eerst na een slecht halfjaar de bestellingen opnieuw op een normaal niveau komen, wat zoveel wil zeggen als 'groei'. "Het is nog vroeg", aldus Chambers, "maar als we die positieve trends in nog één of twee kwartalen zien, is de kans groot dat we dan zeggen dat het kantelmoment in het vierde kwartaal lag."

Heel voorzichtig, maar hoopvol, net als de voorspellingen. Cisco verwacht een omzetgroei van 1 tot 3 procent tussen het eerste en het tweede kwartaal van boekjaar 2010.

Dat Cisco slechte resultaten noteerde voor het vierde kwartaal van zijn boekjaar 2009, was verwacht. De koers van het bedrijf ging zelfs de hoogte in na hoopvolle uitspraken van Cisco-ceo John Chambers. En als Chambers het zegt... Oude rot John Chambers wordt, net als zijn bedrijf Cisco, door analisten erg gerespecteerd als vinger aan de pols van de hele ict-sector. Dat bleek wederom na de voorstelling van de resultaten voor het vierde kwartaal van Cisco's boekhoudkundige jaar 2009. Cisco deed het niet goed in dat vierde kwartaal. De winst bedroeg dan wel 1,1 miljard dollar, maar dat was bijna de helft van de 2 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar. De omzet zakte met 18 procent tot 8,5 miljard dollar, tegenover 10,4 miljard dollar vorig jaar. Doch volgens Chambers zijn er tekenen van een heropleving. Hij ziet voor het eerst na een slecht halfjaar de bestellingen opnieuw op een normaal niveau komen, wat zoveel wil zeggen als 'groei'. "Het is nog vroeg", aldus Chambers, "maar als we die positieve trends in nog één of twee kwartalen zien, is de kans groot dat we dan zeggen dat het kantelmoment in het vierde kwartaal lag." Heel voorzichtig, maar hoopvol, net als de voorspellingen. Cisco verwacht een omzetgroei van 1 tot 3 procent tussen het eerste en het tweede kwartaal van boekjaar 2010.