Op de gebruikersconferentie Cisco Live Europe heeft de fabrikant een nieuw wireless vlaggenschip voorgesteld.

Het Aironet 3600 Series access point moet it-beheerders een oplossing bieden om een snel en betrouwbaar wifi-netwerk uit te rollen. "Belangrijk is dat letterlijk álle client devices hiervan kunnen profiteren. Er moet dus géén specifieke clientsoftware geïnstalleerd worden", zei Sujai Hajela, vp & general manager wireless binnen de networking business unit van Cisco tijdens de voorstelling.

Op papier is het nieuwe access point meteen het snelste 802.11n-basisstation van de hele industrie. Cisco heeft het daarbij over een performantiewinst van zo'n 30 procent. De sleutel zou het 4x4-antenne design zijn in combinatie met drie spatial streams. Ingebakken software doet daarnaast aan een soort intelligente toewijzing van het beschikbare spectrum. Cisco CleanAir heet die technologie waarvoor ook een aparte monitoring-module uitkomt.

CleanAir moet een oplossing bieden voor interferentie die vaak veroorzaakt wordt door onder meer microgolfovens en videocamera's. "Zo'n design kan alleen maar omdat we geen off-the-shelf chips aankopen, maar zélf onze RF-chips ontwerpen. Dat is wat het echte verschil maakt", aldus nog Hajela. Met de aankondiging illustreert Cisco dat het 'klaar' is om een antwoord te bieden op de problemen die de 'consumerization of it' en de 'bring your own device'-trend met zich meebrengen.

Naar eigen zeggen is Cisco absoluut marktleider in wlan. 93 van de Fortune 100 bedrijven zouden een Cisco wlan-oplossing hebben. Van 2000 tot nu heeft Cisco wereldwijd 11,7 miljoen wireless access points verkocht.

Op de gebruikersconferentie Cisco Live Europe heeft de fabrikant een nieuw wireless vlaggenschip voorgesteld. Het Aironet 3600 Series access point moet it-beheerders een oplossing bieden om een snel en betrouwbaar wifi-netwerk uit te rollen. "Belangrijk is dat letterlijk álle client devices hiervan kunnen profiteren. Er moet dus géén specifieke clientsoftware geïnstalleerd worden", zei Sujai Hajela, vp & general manager wireless binnen de networking business unit van Cisco tijdens de voorstelling. Op papier is het nieuwe access point meteen het snelste 802.11n-basisstation van de hele industrie. Cisco heeft het daarbij over een performantiewinst van zo'n 30 procent. De sleutel zou het 4x4-antenne design zijn in combinatie met drie spatial streams. Ingebakken software doet daarnaast aan een soort intelligente toewijzing van het beschikbare spectrum. Cisco CleanAir heet die technologie waarvoor ook een aparte monitoring-module uitkomt. CleanAir moet een oplossing bieden voor interferentie die vaak veroorzaakt wordt door onder meer microgolfovens en videocamera's. "Zo'n design kan alleen maar omdat we geen off-the-shelf chips aankopen, maar zélf onze RF-chips ontwerpen. Dat is wat het echte verschil maakt", aldus nog Hajela. Met de aankondiging illustreert Cisco dat het 'klaar' is om een antwoord te bieden op de problemen die de 'consumerization of it' en de 'bring your own device'-trend met zich meebrengen. Naar eigen zeggen is Cisco absoluut marktleider in wlan. 93 van de Fortune 100 bedrijven zouden een Cisco wlan-oplossing hebben. Van 2000 tot nu heeft Cisco wereldwijd 11,7 miljoen wireless access points verkocht.