Vandaag presenteren Cisco en zijn technologiepartners de nieuwe 'Unified Computing' strategie. Hierbij wordt onder andere Cisco's blade server strategie voor datacenters nader toegelicht.

John Chambers, ceo van Cisco en enkele senior executives van verschillende partners zoals VMware, EMC en Microsoft zullen vandaag meer vertellen over de Unified Computing strategie en de 'evolutie van het datacenter'.

Begin 2009 werd bekend dat Cisco plannen heeft de blade servermarkt te betreden. Dat is het terrein van HP, IBM, Dell en enkele andere leveranciers. Het blade servertraject van Cisco heeft de codenaam ?California?. De blade servers hebben een ingebouwde virtuele switch.

Padmasree Warrior, de cto van Cisco, schreef eerder op haar blog dat Cisco een technologie ontwikkelt met de naam 'Unified Computing'. Dat is een complete datacenterarchitectuur met servertechnologie. Daarmee wil Cisco zich meer nestelen als grote speler in datacenters.

Naar verwachting zullen meer grote partners meedoen met Cisco's Unified Computing, zoals SAP en Oracle. Ook storage leveranciers schijnen interesse te hebben. Naast EMC zijn dat Dell, NetApp en Emulex.

Cisco gaat met Unified Computing de strijd aan tegen andere partnerships die gecombineerde oplossingen aan datacenters bieden. IBM werkt samen met Juniper in het project Stratus. HP combineert zijn blade servers met de netwerkoplossingen van ProCurve. Ook Brocade, dat Foundry Networks over heeft genomen, heeft plannen om meer marktaandeel te pakken in het gebied waar Cisco zich ook beweegt.

In samenwerking met Computable

Vandaag presenteren Cisco en zijn technologiepartners de nieuwe 'Unified Computing' strategie. Hierbij wordt onder andere Cisco's blade server strategie voor datacenters nader toegelicht. John Chambers, ceo van Cisco en enkele senior executives van verschillende partners zoals VMware, EMC en Microsoft zullen vandaag meer vertellen over de Unified Computing strategie en de 'evolutie van het datacenter'. Begin 2009 werd bekend dat Cisco plannen heeft de blade servermarkt te betreden. Dat is het terrein van HP, IBM, Dell en enkele andere leveranciers. Het blade servertraject van Cisco heeft de codenaam ?California?. De blade servers hebben een ingebouwde virtuele switch. Padmasree Warrior, de cto van Cisco, schreef eerder op haar blog dat Cisco een technologie ontwikkelt met de naam 'Unified Computing'. Dat is een complete datacenterarchitectuur met servertechnologie. Daarmee wil Cisco zich meer nestelen als grote speler in datacenters. Naar verwachting zullen meer grote partners meedoen met Cisco's Unified Computing, zoals SAP en Oracle. Ook storage leveranciers schijnen interesse te hebben. Naast EMC zijn dat Dell, NetApp en Emulex. Cisco gaat met Unified Computing de strijd aan tegen andere partnerships die gecombineerde oplossingen aan datacenters bieden. IBM werkt samen met Juniper in het project Stratus. HP combineert zijn blade servers met de netwerkoplossingen van ProCurve. Ook Brocade, dat Foundry Networks over heeft genomen, heeft plannen om meer marktaandeel te pakken in het gebied waar Cisco zich ook beweegt. In samenwerking met Computable