Cisco is geen onbekende op de markt van Internet of Things maar wil met de overname duidelijk haar positie versterken. Jasper, opgericht in 2004, maakt cloudgebaseerde software om toestellen te verbinden via (onder meer) het gsm-netwerk. Het bedrijf heeft onder meer Garmin en Hallmark onder zijn klanten.

Jasper werd al op meer dan een miljard dollar gewaardeerd en haalde de afgelopen jaren kapitaal op bij Sequoia Capital, Benchmark en Temasek. Ceo Jahangir Mohammed blijft aan boord en gaat bij Cisco de nieuwe IOT software business unite leiden waarbij hij rapporteert aan Rowan Trollope, senior vicepresident en general mananger voor IOT en Collaboration Technology. Cisco verwacht dat de overname in het derde kwartaal wordt afgerond.

Cisco is geen onbekende op de markt van Internet of Things maar wil met de overname duidelijk haar positie versterken. Jasper, opgericht in 2004, maakt cloudgebaseerde software om toestellen te verbinden via (onder meer) het gsm-netwerk. Het bedrijf heeft onder meer Garmin en Hallmark onder zijn klanten.Jasper werd al op meer dan een miljard dollar gewaardeerd en haalde de afgelopen jaren kapitaal op bij Sequoia Capital, Benchmark en Temasek. Ceo Jahangir Mohammed blijft aan boord en gaat bij Cisco de nieuwe IOT software business unite leiden waarbij hij rapporteert aan Rowan Trollope, senior vicepresident en general mananger voor IOT en Collaboration Technology. Cisco verwacht dat de overname in het derde kwartaal wordt afgerond.