Het Brusselse internettelefoniebedrijf Voxbone gaat zijn dataverkeer in goede banen laten leiden door nieuwe ASR 1006 routers van Cisco.

In totaal bestelde het bedrijf er tien, die geïnstalleerd zullen worden op vijf locaties: Brussel, Frankfurt, New York, Los Angeles en Hong Kong. De investering is nodig om helemaal klaar te zijn voor de toekomst met onder meer ondersteuning voor het ipv6-protocol.

Voxbone hanteert van bij het begin een schaalbaar model voor de infrastructuur, maar met de nieuwe Cisco-routers kan het de capaciteit wel verder verhogen tot 40 Gbps: geen overbodige luxe, als je bijvoorbeeld weet dat vorig jaar over het Voxbone voip-netwerk 2,8 miljard belminuten passeerden en het bedrijf alleen maar verdere groeicijfers verwacht. Het in 2005 opgerichte Voxbone verkoopt in essentie telefoonnummers in meer dan 50 landen en 4000 steden: een heel aparte niche die enkel in wholesale uitgevoerd wordt

Kennelijk met succes, want het afgelopen jaar is de omzet van Voxbone opnieuw met 20 procent gestegen tot 15 miljoen euro. Daarmee haalt het zelfs de elfde plaats in de Fast50-lijst: de top-vijftig van snelgroeiende technologiebedrijven in de Benelux, opgesteld door het zakelijk adviesbureau Deloitte. Voxbone moet het vooral hebben van schaal en grote volumes. Die volumes tracht het bedrijf te halen bij callcenters, leveranciers van calling cards, aanbieders van 'call bridges' en doorverkopers. Ronkende namen zijn onder meer Skype, BICS (de carrierafdeling van Belgacom), Global Crossing, Jajah en Level3.

Het Brusselse internettelefoniebedrijf Voxbone gaat zijn dataverkeer in goede banen laten leiden door nieuwe ASR 1006 routers van Cisco.In totaal bestelde het bedrijf er tien, die geïnstalleerd zullen worden op vijf locaties: Brussel, Frankfurt, New York, Los Angeles en Hong Kong. De investering is nodig om helemaal klaar te zijn voor de toekomst met onder meer ondersteuning voor het ipv6-protocol. Voxbone hanteert van bij het begin een schaalbaar model voor de infrastructuur, maar met de nieuwe Cisco-routers kan het de capaciteit wel verder verhogen tot 40 Gbps: geen overbodige luxe, als je bijvoorbeeld weet dat vorig jaar over het Voxbone voip-netwerk 2,8 miljard belminuten passeerden en het bedrijf alleen maar verdere groeicijfers verwacht. Het in 2005 opgerichte Voxbone verkoopt in essentie telefoonnummers in meer dan 50 landen en 4000 steden: een heel aparte niche die enkel in wholesale uitgevoerd wordt Kennelijk met succes, want het afgelopen jaar is de omzet van Voxbone opnieuw met 20 procent gestegen tot 15 miljoen euro. Daarmee haalt het zelfs de elfde plaats in de Fast50-lijst: de top-vijftig van snelgroeiende technologiebedrijven in de Benelux, opgesteld door het zakelijk adviesbureau Deloitte. Voxbone moet het vooral hebben van schaal en grote volumes. Die volumes tracht het bedrijf te halen bij callcenters, leveranciers van calling cards, aanbieders van 'call bridges' en doorverkopers. Ronkende namen zijn onder meer Skype, BICS (de carrierafdeling van Belgacom), Global Crossing, Jajah en Level3.