De integratie van technologieën als virtualisatie, consolidatie en cloud computing, dat is de belofte van Cisco, NetApp en VMware.

Geen echte aankondiging, veeleer een integratiepartnerschap, zo mag je het nieuwste akkoord tussen Cisco, NetApp en VMware noemen. Slogan van dienst is 'Imagine virtually anything'. De doelstelling is om een end-to-end, geïntegreerde en beveiligde oplossing te leveren, met de Cisco Nexus-switchen en Cisco Unified Computing System-servers, de NetApp FAS opslagoplossingen en het virtualisatieaanbod vSphere en vShield Zones van VMware. Kortom: de traditionele silo's vervangen door een flexibele stack, dankzij virtualisatie. Het geheel is getest en gecertificeerd, wat dan weer de uitrol moet vereenvoudigen. Daarbovenop komt een gids met best practices om een dergelijke architectuur op poten te zetten. Voorts wordt wereldwijde ondersteuning 24/7 verzekerd.

Met die overeenkomst willen de 3 partners bedrijven een (interne, later externe) cloudinfrastructuur aanbieden, waarmee it kan aangeleverd worden als een wereldwijde resource, die dynamisch is en kan gedeeld worden tussen afdelingen, met de mogelijkheid om terug te factureren aan de business. Voor de duidelijkheid: het gaat om 'blue prints', technologische referentieschema's. De implementatie wordt toevertrouwd aan partners die nog moeten worden aangeduid, opgeleid en gecertificeerd.

Het lijkt erop dat het aanbod veeleer mikt op grote kmo's dan op grote multinationals. Dat in tegenstelling tot de aankondiging van de joint-venture Acadia, die in november laatstleden door Cisco, EMC en VMware werd opgericht. Vandaar dat nu ook Belgische klanten in beeld komen. Over de lokale versie van het aanbod zullen we in de komende maanden waarschijnlijk meer te weten komen. Overigens, de aankondiging was dan wel cloud-gericht, maar de lokale NetApp-ploeg wijst liever op de evolutie naar een dynamische en flexibele infrastructuur: door de bestaande architectuur te optimaliseren (dankzij standaardisatie en virtualisatie) kan een organisatie besparingen creëren. Dat geld kan vervolgens geïnvesteerd worden in die nieuwe benadering.

De integratie van technologieën als virtualisatie, consolidatie en cloud computing, dat is de belofte van Cisco, NetApp en VMware. Geen echte aankondiging, veeleer een integratiepartnerschap, zo mag je het nieuwste akkoord tussen Cisco, NetApp en VMware noemen. Slogan van dienst is 'Imagine virtually anything'. De doelstelling is om een end-to-end, geïntegreerde en beveiligde oplossing te leveren, met de Cisco Nexus-switchen en Cisco Unified Computing System-servers, de NetApp FAS opslagoplossingen en het virtualisatieaanbod vSphere en vShield Zones van VMware. Kortom: de traditionele silo's vervangen door een flexibele stack, dankzij virtualisatie. Het geheel is getest en gecertificeerd, wat dan weer de uitrol moet vereenvoudigen. Daarbovenop komt een gids met best practices om een dergelijke architectuur op poten te zetten. Voorts wordt wereldwijde ondersteuning 24/7 verzekerd. Met die overeenkomst willen de 3 partners bedrijven een (interne, later externe) cloudinfrastructuur aanbieden, waarmee it kan aangeleverd worden als een wereldwijde resource, die dynamisch is en kan gedeeld worden tussen afdelingen, met de mogelijkheid om terug te factureren aan de business. Voor de duidelijkheid: het gaat om 'blue prints', technologische referentieschema's. De implementatie wordt toevertrouwd aan partners die nog moeten worden aangeduid, opgeleid en gecertificeerd. Het lijkt erop dat het aanbod veeleer mikt op grote kmo's dan op grote multinationals. Dat in tegenstelling tot de aankondiging van de joint-venture Acadia, die in november laatstleden door Cisco, EMC en VMware werd opgericht. Vandaar dat nu ook Belgische klanten in beeld komen. Over de lokale versie van het aanbod zullen we in de komende maanden waarschijnlijk meer te weten komen. Overigens, de aankondiging was dan wel cloud-gericht, maar de lokale NetApp-ploeg wijst liever op de evolutie naar een dynamische en flexibele infrastructuur: door de bestaande architectuur te optimaliseren (dankzij standaardisatie en virtualisatie) kan een organisatie besparingen creëren. Dat geld kan vervolgens geïnvesteerd worden in die nieuwe benadering.