Cisco investeert in het bedrijf ip.access dat gespecialiseerd is in femtocell- en picocell-technologie. De Amerikaanse netwerkgigant wil duidelijk de boot niet missen, nu femtocell zo nadrukkelijk in beeld komt.

Femtocell is een draadloze chiptechnologie, die gekoppeld kan worden aan een gsm-chip, maar evengoed ook aan wcdma of wimax. Wanneer je femtocell bijvoorbeeld koppelt aan 3g en aan een residential gateway, creëer je in huis een eigen mini-3g netwerk die je overal in huis maximale 3g-ontvangst en snelle toegang garandeert. Zoals je een tijdje terug nog kon lezen in Data News is dat net een toepassing die de Belgische afdeling van Thomson ontwikkelt. Even nadien liet ook Belgacom weten dat het interesse toont in femtocell.

Cisco plaatst zich met de strategische investering in het in Cambridge gevestigde ip.access naast venture capitalists waaronder ook Intel Capital en Motorola Ventures. Een bedrag werd niet genoemd. Cisco zal de 'ingekochte' femtocell-technologie alvast inzetten voor zijn consumentenproducten. Of en wanneer de zakelijke markt aan bod komt, werd niet meegedeeld. Heel wat analisten verwachten in ieder geval dat femtocell een mooie toekomst heeft. IDATE heeft het over 10 miljoen umts-femtocells die tegen 2010 wereldwijd verkocht zullen zijn, en zelfs over 18 miljoen tegen 2011.

Cisco investeert in het bedrijf ip.access dat gespecialiseerd is in femtocell- en picocell-technologie. De Amerikaanse netwerkgigant wil duidelijk de boot niet missen, nu femtocell zo nadrukkelijk in beeld komt. Femtocell is een draadloze chiptechnologie, die gekoppeld kan worden aan een gsm-chip, maar evengoed ook aan wcdma of wimax. Wanneer je femtocell bijvoorbeeld koppelt aan 3g en aan een residential gateway, creëer je in huis een eigen mini-3g netwerk die je overal in huis maximale 3g-ontvangst en snelle toegang garandeert. Zoals je een tijdje terug nog kon lezen in Data News is dat net een toepassing die de Belgische afdeling van Thomson ontwikkelt. Even nadien liet ook Belgacom weten dat het interesse toont in femtocell. Cisco plaatst zich met de strategische investering in het in Cambridge gevestigde ip.access naast venture capitalists waaronder ook Intel Capital en Motorola Ventures. Een bedrag werd niet genoemd. Cisco zal de 'ingekochte' femtocell-technologie alvast inzetten voor zijn consumentenproducten. Of en wanneer de zakelijke markt aan bod komt, werd niet meegedeeld. Heel wat analisten verwachten in ieder geval dat femtocell een mooie toekomst heeft. IDATE heeft het over 10 miljoen umts-femtocells die tegen 2010 wereldwijd verkocht zullen zijn, en zelfs over 18 miljoen tegen 2011.