Een groep aandeelhouders van het Noorse videoconferentiebedrijf Tandberg doet moeilijk over de overnameprijs. Cisco verhoogt de druk.

Cisco deed vorige maand een bod van ruim 3 miljard dollar op Tandberg. Maar een groep aandeelhouders, samen goed voor 24 procent van de aandeelhouders, vindt het bod te laag en wil nog niet verkopen. Nu heeft Cisco de druk verhoogd door te laten 'uitlekken' dat - als het bedrijf na dit bod niet 90 procent van de Tandberg-aandelen in handen krijgt - het gewoon wegwandelt van de overname.

Analisten zeggen aan persagentschap Bloomberg dat het erg onwaarschijnlijk is dat Cisco de overname van Tandberg zomaar zou laten vallen. De kans is dus groot dat er alsnog een verhoogd bod komt.

Een groep aandeelhouders van het Noorse videoconferentiebedrijf Tandberg doet moeilijk over de overnameprijs. Cisco verhoogt de druk. Cisco deed vorige maand een bod van ruim 3 miljard dollar op Tandberg. Maar een groep aandeelhouders, samen goed voor 24 procent van de aandeelhouders, vindt het bod te laag en wil nog niet verkopen. Nu heeft Cisco de druk verhoogd door te laten 'uitlekken' dat - als het bedrijf na dit bod niet 90 procent van de Tandberg-aandelen in handen krijgt - het gewoon wegwandelt van de overname. Analisten zeggen aan persagentschap Bloomberg dat het erg onwaarschijnlijk is dat Cisco de overname van Tandberg zomaar zou laten vallen. De kans is dus groot dat er alsnog een verhoogd bod komt.