De directie van netwerk- en telecomleverancier Cisco heeft plannen om de productieafdeling van zijn vestiging Scientific Atlanta Europe in Kortrijk te sluiten. Daardoor komen 160 banen op de tocht te staan.

Dat meldt de socialistische vakbond ABVV. De afdeling onderzoek en ontwikkeling (R&D), goed voor 170 jobs, blijft behouden. Nog deze week zou er overleg zijn tussen vakbonden en directie.

Volgens het ABVV werd de intentie tot sluiting vrijdag 30 januari meegedeeld tijdens een bijzondere ondernemingsraad. De directie zou de productie willen verplaatsen naar lagelonenlanden.

Volgens Marc Demuynck van het ABVV wil Cisco de volledige productieafdeling van Scientific Atlanta Europe (SAE) sluiten tegen 31 juli 2009. Daardoor zouden 114 arbeiders en 46 bedienden hun job verliezen.

"Scientific Atlanta Europe-Cisco Kortrijk is vooral actief in het domein van de digitale media en internet voor breedbandnetwerken. De laatste jaren werden de nieuw ontwikkelde producten maar in beperkte mate in Kortrijk geproduceerd", zegt Demuynck. Nog deze week zouden de informatiegesprekken met de vakbonden opgestart worden. "Pikant detail: Cisco werd in 2008 verkozen als beste Belgische werkgever bij de grote bedrijven", voegt de vakbondsman nog toe.

SAE is het vroegere BarcoNet dat op in september 2000 zelfstandig werd en een spin-off was van Barco. BarcoNet werd een jaar later overgenomen door het Amerikaanse bedrijf Scientific Atlanta, dat op zijn beurt in 2005 werd overgenomen door Cisco.

Algemeen directeur John Chambers van Cisco Systems maakte halfweg januari nog bekend dat hij in 2009 een stortvloed van overnames door zijn bedrijf verwacht. Daarbij zou de netwerkleverancier zich voornamelijk richten op videoleveranciers. Cisco wil door die overnames voet aan de grond krijgen op de markt voor consumentenelektronica.

Bron: Belga

De directie van netwerk- en telecomleverancier Cisco heeft plannen om de productieafdeling van zijn vestiging Scientific Atlanta Europe in Kortrijk te sluiten. Daardoor komen 160 banen op de tocht te staan. Dat meldt de socialistische vakbond ABVV. De afdeling onderzoek en ontwikkeling (R&D), goed voor 170 jobs, blijft behouden. Nog deze week zou er overleg zijn tussen vakbonden en directie. Volgens het ABVV werd de intentie tot sluiting vrijdag 30 januari meegedeeld tijdens een bijzondere ondernemingsraad. De directie zou de productie willen verplaatsen naar lagelonenlanden. Volgens Marc Demuynck van het ABVV wil Cisco de volledige productieafdeling van Scientific Atlanta Europe (SAE) sluiten tegen 31 juli 2009. Daardoor zouden 114 arbeiders en 46 bedienden hun job verliezen. "Scientific Atlanta Europe-Cisco Kortrijk is vooral actief in het domein van de digitale media en internet voor breedbandnetwerken. De laatste jaren werden de nieuw ontwikkelde producten maar in beperkte mate in Kortrijk geproduceerd", zegt Demuynck. Nog deze week zouden de informatiegesprekken met de vakbonden opgestart worden. "Pikant detail: Cisco werd in 2008 verkozen als beste Belgische werkgever bij de grote bedrijven", voegt de vakbondsman nog toe. SAE is het vroegere BarcoNet dat op in september 2000 zelfstandig werd en een spin-off was van Barco. BarcoNet werd een jaar later overgenomen door het Amerikaanse bedrijf Scientific Atlanta, dat op zijn beurt in 2005 werd overgenomen door Cisco. Algemeen directeur John Chambers van Cisco Systems maakte halfweg januari nog bekend dat hij in 2009 een stortvloed van overnames door zijn bedrijf verwacht. Daarbij zou de netwerkleverancier zich voornamelijk richten op videoleveranciers. Cisco wil door die overnames voet aan de grond krijgen op de markt voor consumentenelektronica. Bron: Belga