Cisco heeft zijn bod op Tandberg verhoogd met 11 procent. Het heeft nu 2,3 miljard euro veil voor de videoconferencingspecialist.

Een eerste bod van Cisco kon onvoldoende aandeelhouders overtuigen om in te stemmen met de deal. Cisco moest dus wel zijn initiële bod verhogen. Zo'n 30 procent van de aandeelhouders heeft het bod al aanvaard bovenop de 10 procent aandeelhouders die met het eerste bod al genoegen namen. De aandeelhouders van Tandberg hebben nu nog tot 1 december om het bod te accepteren.

De netwerkleverancier zegt er wel uitdrukkelijk bij dat dit het ultieme bod is. Als het niet op deze manier kan, dan zal Cisco een andere weg zoeken om in de markt van videoconferentie een grotere rol te gaan spelen. Binnen videoconferencing heeft Cisco enkel de high-end Telepresence-oplossing die hoofzakelijk de bovenkant van de markt bedient. Via Tandberg kan het marktaandeel aanzienlijk verhoogd worden, door ook producten voor de lagere segmenten aan te bieden.

Cisco heeft zijn bod op Tandberg verhoogd met 11 procent. Het heeft nu 2,3 miljard euro veil voor de videoconferencingspecialist. Een eerste bod van Cisco kon onvoldoende aandeelhouders overtuigen om in te stemmen met de deal. Cisco moest dus wel zijn initiële bod verhogen. Zo'n 30 procent van de aandeelhouders heeft het bod al aanvaard bovenop de 10 procent aandeelhouders die met het eerste bod al genoegen namen. De aandeelhouders van Tandberg hebben nu nog tot 1 december om het bod te accepteren. De netwerkleverancier zegt er wel uitdrukkelijk bij dat dit het ultieme bod is. Als het niet op deze manier kan, dan zal Cisco een andere weg zoeken om in de markt van videoconferentie een grotere rol te gaan spelen. Binnen videoconferencing heeft Cisco enkel de high-end Telepresence-oplossing die hoofzakelijk de bovenkant van de markt bedient. Via Tandberg kan het marktaandeel aanzienlijk verhoogd worden, door ook producten voor de lagere segmenten aan te bieden.