Cisco breidt zijn 'collaboration'-aanbod gevoelig uit, en betreedt daarmee nog nadrukkelijker het terrein van partners zoals Microsoft en IBM.

Zo biedt de technologiegigant voortaan ook sociale netwerktoepassingen en gehoste e-mailoplossingen aan voor bedrijven. Zeker 'WebEx Mail' doet de partners van Cisco knarstanden.

Het betreft een dienst die werknemers toegang verschaft tot Outlook, via eender welke browser. Door email aan te bieden in een dergelijke 'Software as a Service'-formule (SaaS), worden de Exchange-servers van Microsoft eigenlijk overbodig.

De sociale videonetwerktoepassing 'Cisco Show & Share' is een dienst à la YouTube, en het 'Cisco Enterprise Collaboration Platform' moet Facebook doen vergeten op de werkvloer.

Met die toepassing kunnen bedrijven virtuele teamruimtes en groepsomgevingen creëren, waarin bestaande bedrijfstoepassingen én Web 2.0-content geïntegreerd kunnen worden.

Cisco breidt zijn 'collaboration'-aanbod gevoelig uit, en betreedt daarmee nog nadrukkelijker het terrein van partners zoals Microsoft en IBM. Zo biedt de technologiegigant voortaan ook sociale netwerktoepassingen en gehoste e-mailoplossingen aan voor bedrijven. Zeker 'WebEx Mail' doet de partners van Cisco knarstanden. Het betreft een dienst die werknemers toegang verschaft tot Outlook, via eender welke browser. Door email aan te bieden in een dergelijke 'Software as a Service'-formule (SaaS), worden de Exchange-servers van Microsoft eigenlijk overbodig. De sociale videonetwerktoepassing 'Cisco Show & Share' is een dienst à la YouTube, en het 'Cisco Enterprise Collaboration Platform' moet Facebook doen vergeten op de werkvloer. Met die toepassing kunnen bedrijven virtuele teamruimtes en groepsomgevingen creëren, waarin bestaande bedrijfstoepassingen én Web 2.0-content geïntegreerd kunnen worden.