Cisco, nog steeds de grootste fabrikant van netwerkapparatuur, verlaagt zijn omzetprognose voor de komende drie tot vijf jaar. Net omdat Cisco zo'n gigant is, wordt de verkoop van het bedrijf traditioneel als een graadmeter voor de hele industrie gezien. Het bedrijf ziet een lager dan aanvankelijk verwachtte vraag vanuit 'emerging markets' en bij service providers;

Cisco gaat nu uit van een voorzichtige groei in de verkoop van 3 tot 6 procent in de komende jaren. Dat zei chief financial officer Frank Calderoni in een meeting met analisten in New York. Vorige maand ging Cisco nog uit van een groei met 5 tot 7 procent.

De tragere economische groei in Europa, Azië en opkomende markten speelt Cisco dus parten, maar het is ook duidelijk dat telco's en grote bedrijven hun uitgaven deels terugschroeven. In eigen land helpt het ook niet dat Cisco genoemd werd in de router-hacking bij Belgacom. Klanten blijken zich daar toch over te beraden. Uit onze telecomenquête bleek nog dat de helft van de Belgische bedrijven zich grote zorgen maakt om cybercrime en de NSA-verhalen.

In november voorspelde Cisco nog het eerste kwartaalverlies sinds vier jaar. De omzet zal volgens het netwerkbedrijf in de huidige periode (die in januari afloopt) dalen met 8 tot 10 procent vergeleken met vorig jaar. Of hoe de motor van het relanceplan van ceo John Chambers toch wat sputtert?

Cisco, nog steeds de grootste fabrikant van netwerkapparatuur, verlaagt zijn omzetprognose voor de komende drie tot vijf jaar. Net omdat Cisco zo'n gigant is, wordt de verkoop van het bedrijf traditioneel als een graadmeter voor de hele industrie gezien. Het bedrijf ziet een lager dan aanvankelijk verwachtte vraag vanuit 'emerging markets' en bij service providers;Cisco gaat nu uit van een voorzichtige groei in de verkoop van 3 tot 6 procent in de komende jaren. Dat zei chief financial officer Frank Calderoni in een meeting met analisten in New York. Vorige maand ging Cisco nog uit van een groei met 5 tot 7 procent.De tragere economische groei in Europa, Azië en opkomende markten speelt Cisco dus parten, maar het is ook duidelijk dat telco's en grote bedrijven hun uitgaven deels terugschroeven. In eigen land helpt het ook niet dat Cisco genoemd werd in de router-hacking bij Belgacom. Klanten blijken zich daar toch over te beraden. Uit onze telecomenquête bleek nog dat de helft van de Belgische bedrijven zich grote zorgen maakt om cybercrime en de NSA-verhalen.In november voorspelde Cisco nog het eerste kwartaalverlies sinds vier jaar. De omzet zal volgens het netwerkbedrijf in de huidige periode (die in januari afloopt) dalen met 8 tot 10 procent vergeleken met vorig jaar. Of hoe de motor van het relanceplan van ceo John Chambers toch wat sputtert?