Topman John Chambers van netwerk- en telecomleverancier Cisco Systems verwacht in 2009 veel overnames te doen.

Algemeen directeur John Chambers van Cisco Systems verwacht voor 2009 een stortvloed van overnames door zijn bedrijf. Daarbij richt de netwerkleverancier zijn pijlen voornamelijk op videoleveranciers, zo zei hij tijdens de elektronicabeurs CES in Las Vegas. Cisco hoopt met de overnames meer voet aan de grond te krijgen op de markt voor consumentenelektronica.

"Video is de kerntoepassing waarop ik me richt", zegt Chambers tegen persbureau Reuters. "Het is niet alleen in de categorieën data en voice, maar ook in de visuele sector." Cisco is een van 's werelds grootste fabrikanten van netwerkswitches en internetrouters en wil zich meer profileren als consumentenmerk. "Ga er maar vanuit dat er veel producten, samenwerkingen en overnames zullen worden aangekondigd (...) We zetten het hele gewicht van ons bedrijf in", aldus de topman.

Volgens Chambers biedt de zwakke economische situatie in de wereld kansen voor zijn bedrijf om meer te investeren in de consumentenmarkt. De onderneming kan zijn cashpositie en brede productfocus goed gebruiken bij de ontwikkeling van nieuwe projecten. Dat zou Cisco beter kunnen dan de concurrenten in de markt, beoordeelt de topman. De onderneming heeft volgens Chambers 27 miljard dollar op zijn bankrekening staan.

De topman verwacht dat zijn bedrijf in de loop van 2009 met een consumentenversie van Cisco's oplossing voor videoconferencing TelePresence op de markt komt. Hij zegt dat veel mensen tegenwoordig een grote HD-tv bezitten, iets wat voor de technologie benodigd is. De kosten voor de zakelijke variant van TelePresence, met een flink beeldscherm met ingebouwde microfoons en cameraatjes, kunnen oplopen tot vele tientallen duizenden euro's. Een consumentenoplossing gaat volgens Chamber veel minder kosten.

In samenwerking met Computable

Topman John Chambers van netwerk- en telecomleverancier Cisco Systems verwacht in 2009 veel overnames te doen. Algemeen directeur John Chambers van Cisco Systems verwacht voor 2009 een stortvloed van overnames door zijn bedrijf. Daarbij richt de netwerkleverancier zijn pijlen voornamelijk op videoleveranciers, zo zei hij tijdens de elektronicabeurs CES in Las Vegas. Cisco hoopt met de overnames meer voet aan de grond te krijgen op de markt voor consumentenelektronica. "Video is de kerntoepassing waarop ik me richt", zegt Chambers tegen persbureau Reuters. "Het is niet alleen in de categorieën data en voice, maar ook in de visuele sector." Cisco is een van 's werelds grootste fabrikanten van netwerkswitches en internetrouters en wil zich meer profileren als consumentenmerk. "Ga er maar vanuit dat er veel producten, samenwerkingen en overnames zullen worden aangekondigd (...) We zetten het hele gewicht van ons bedrijf in", aldus de topman. Volgens Chambers biedt de zwakke economische situatie in de wereld kansen voor zijn bedrijf om meer te investeren in de consumentenmarkt. De onderneming kan zijn cashpositie en brede productfocus goed gebruiken bij de ontwikkeling van nieuwe projecten. Dat zou Cisco beter kunnen dan de concurrenten in de markt, beoordeelt de topman. De onderneming heeft volgens Chambers 27 miljard dollar op zijn bankrekening staan. De topman verwacht dat zijn bedrijf in de loop van 2009 met een consumentenversie van Cisco's oplossing voor videoconferencing TelePresence op de markt komt. Hij zegt dat veel mensen tegenwoordig een grote HD-tv bezitten, iets wat voor de technologie benodigd is. De kosten voor de zakelijke variant van TelePresence, met een flink beeldscherm met ingebouwde microfoons en cameraatjes, kunnen oplopen tot vele tientallen duizenden euro's. Een consumentenoplossing gaat volgens Chamber veel minder kosten. In samenwerking met Computable