Softwarebedrijf Citrix zet zo een voet in de markt voor mobiele netwerkinfrastructuur.

Het Californische Bytemobile, opgericht in 2000, levert 'smart capacity'-oplossingen, software om trafiek op een mobiel netwerk te kunnen beheren. Het bedrijf focust zich kortom op mobiele operatoren. Daarvan heeft het er zo'n 130 in zijn klantenportfolio. Bij Bytemobile werken ongeveer 300 mensen.

Voor Citrix is het een logische, maar toch grote stap. Logisch, omdat het bedrijf al samenwerkte met Bytemobile. De eigen Netscaler-cloudoplossing werd al aangeboden in combinatie met de technologie van Bytemobile. En groot, omdat het bedrijf nog niet actief was op de markt voor mobiele netwerken (3G en 4G).

Bytemobile zal ondergebracht worden in de afdeling cloudnetwerken van Citrix. Financiële details werden niet meegedeeld.

Softwarebedrijf Citrix zet zo een voet in de markt voor mobiele netwerkinfrastructuur. Het Californische Bytemobile, opgericht in 2000, levert 'smart capacity'-oplossingen, software om trafiek op een mobiel netwerk te kunnen beheren. Het bedrijf focust zich kortom op mobiele operatoren. Daarvan heeft het er zo'n 130 in zijn klantenportfolio. Bij Bytemobile werken ongeveer 300 mensen. Voor Citrix is het een logische, maar toch grote stap. Logisch, omdat het bedrijf al samenwerkte met Bytemobile. De eigen Netscaler-cloudoplossing werd al aangeboden in combinatie met de technologie van Bytemobile. En groot, omdat het bedrijf nog niet actief was op de markt voor mobiele netwerken (3G en 4G). Bytemobile zal ondergebracht worden in de afdeling cloudnetwerken van Citrix. Financiële details werden niet meegedeeld.