Citrix wil de gebruikservaring op mobiele toestellen verbeteren; Daarom neemt het Framehawk over. Framehawk optimaliseert de aflevering van virtuele desktops en applicaties op mobiele toestellen. Die technologie moet nu worden gecombineerd met de HDX technologie in de Citrix XenApp en XenDesktop. Een overnamebedrag wordt niet genoemd.

De overname moet de virtualisatiespecialist helpen bij het verbeteren van de algemene gebruikservaring. Bijvoorbeeld in omgevingen met een te drukken of zwakke verbinding. Op kantoor is dat niet noodzakelijk een probleem, maar wel voor wie onderweg via een mobiel netwerk verbinding maakt.

De overname komt er kort nadat Citrix twee toppers ziet overstappen naar concurrent VMware. Bob Shultz, tot voor kort group VP en general manager desktop & applications bij Citrix wordt Chief Strategy lead bij VMware's End user computing group. Sumit Shawan, voormalig group VP en general manager voor enterprise mobility, wordt desktop business organisation leader waarbij hij verantwoordelijk is voor strategy, product portfolio en engineering. Hij werkte al zestien jaar voor Citrix.

Citrix wil de gebruikservaring op mobiele toestellen verbeteren; Daarom neemt het Framehawk over. Framehawk optimaliseert de aflevering van virtuele desktops en applicaties op mobiele toestellen. Die technologie moet nu worden gecombineerd met de HDX technologie in de Citrix XenApp en XenDesktop. Een overnamebedrag wordt niet genoemd. De overname moet de virtualisatiespecialist helpen bij het verbeteren van de algemene gebruikservaring. Bijvoorbeeld in omgevingen met een te drukken of zwakke verbinding. Op kantoor is dat niet noodzakelijk een probleem, maar wel voor wie onderweg via een mobiel netwerk verbinding maakt. De overname komt er kort nadat Citrix twee toppers ziet overstappen naar concurrent VMware. Bob Shultz, tot voor kort group VP en general manager desktop & applications bij Citrix wordt Chief Strategy lead bij VMware's End user computing group. Sumit Shawan, voormalig group VP en general manager voor enterprise mobility, wordt desktop business organisation leader waarbij hij verantwoordelijk is voor strategy, product portfolio en engineering. Hij werkte al zestien jaar voor Citrix.